Nem jutottak a Final Fourba

40

Mind az FK Székelyudvarhely, mind a Csíkszeredai Imperial Wet idegenben kellett volna kivívja a teremlabdarúgó Románia-kupa négyes döntőjébe kerülést, ami viszont nem sikerült.

Kezében tartotta sorsát az Imperial Wet, de elengedte Foró: Pál Zoltán / Archív

Nehéz sorsolás után, idegenben, kellemetlen ellenfélen kellett volna túlmenjen az FK Székelyudvarhely és a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó Románia-kupa negyeddöntőjében. Előbbiek a Dunărea Călărași, míg utóbbiak a Dévai Autobergamo ellenfelei voltak.

Búcsúzott az FK
Szombaton a teremlabdarúgó Románia-kupa negyeddöntőjében az FK Székelyudvarhely a Dunărea Călărași otthonában vendégszerepelt. Az FK remekül indította a párharcot, az első percben bevették a hazaiak kapuját: Szécsi átadását Mánya vágta be. Az idegenlégiósokkal teletűzdelt hazai csapat fokozatosan átvette a kezdeményezést, irányított, egy percen belül pedig nemcsak kiegyenlített, hanem a vezetést is megszerezte. Sőt ezt még két gyors Dunărea-gól követte, a 10. percben 4–1-re módosult az állás. Akadozott az FK támadójátéka, negyedóra elteltével mezőnyjátékosra cserélték kapusukat. A pihenő előtt sikerült faragni a hátrányból, Miklós volt eredményes (4–2).
A második félidőben a Jakab Zoltán által irányított gárda továbbra is a kapus nélküli játékot játszotta. Sikerrel, hiszen a 23. percben megközelítették az ellenlábast egy gólra. Az egyenlítés viszont már nem jött össze. A Călărași találatot szerzett, a 30. percben Miklós megkapta a második sárga lapos figyelmeztetését, az emberhátrányt pedig nem tudták társai kivédekezni, visszaállt a háromgólos hátrány (6–3). Bár a végéig becsülettel küzdött az FK, nem sikerült szorossá tennie a végjátékot.

Dráma Déván
A várakozásoknak megfelelően, kemény harcot hozott a Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet találkozó. Az első percek tapogatózással teltek el, egyik fél sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani. A félidő közepéhez érkezve Ferreira került helyzetbe, de a vendégek kapusa, Lopes nagyot védett, majd a következő percben Obada bombájánál a kapufa segítette ki. Ezután visszatért a normális körforgásába a találkozó, hogy a 14. percben egy kipasszolt támadás végén, amikor a labda a Rakics–Szőcs–Duque útvonalat követte, a csíkiak gólt szereztek utóbbi révén. Ez erőt adott a vendégeknek, de a szünetig nem jött össze az újabb gól.
A második felvonás is támadásban találta az Imperialt, amely ebben az időszakban teljes mértékben ellenfele fölé nőtt. A 24. percben egy szabadrúgás-kombináció végén Fl. Matei volt eredményes kettőre növelve a csíki előnyt. Sőt akár három is lehetett volna, de Rakics szemtől szemben Tonitával ziccert rontott, majd nem sokra rá Alvaro bombáját védte bravúrra. Az utolsó tíz perchez érve a hazaiak trénere időt kért, majd a vészkapus-taktikához folyamodott. Ez pedig be is vált. Az elején még csak a helyzetek jöttek, majd a gólok is. A 34. és a 37. percben Andre Sase volt eredményes.
Jöhetett a kétszer 5 perces hosszabbítás, amelyet a vészkapus-taktikával folytatott a Déva, és Sase bravúros megmozdulása után a vezetést is átvették. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a csíkiak közel kerültek az egyenlítéshez, de Szőcs lövését védték. A hosszabbítás második félidejét a csíkiak kezdték vészkapussal, és ez két perc alatt góllá érett: Rakics lőtt nagy gólt. Az utolsó három percben a dévaiak újfent vészkapus-taktikát alkalmaztak, de a gól elmaradt, sőt az Imperial 12 másodperccel a vége előtt 10 métereshez jutott, de Deco nem tudta érvényesíteni azt.
Büntetetőlövések döntöttek a győztes kilétéről, és ebben a műfajban a hazaiak voltak jobbak: mindhárom büntetőjüket belőtték, míg a túloldalon Rakics hibázott.

Eredmények
Szombat: Dunărea Călărași – FK Székelyudvarhely 7–4 (4–2) /Yamez (4., 10.), Pinto (5.), Ribeiro (7.), Monteiro (25.), Coelho (36., 40.), illetve Mánya (1.), Miklós (19., 23.), Szécsi (36.)/; Ceahlăul Piatra Neamț – Marosvásárhelyi VSK 3–9 (0–5).
Vasárnap: Gloria Buzău – Ga­laci United 0–4 (0–1); Dévai Au­to­bergamo – Csíkszeredai Imperial Wet 6–5 (0–1, 3–3) /Sase (34., 37., 41.), illetve Duque (14.), Fl. Matei (24.), Rakics (47.)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek