Nem jutottak a felsőházba

A nemzetközi szereplésért még harcolnak

30

Nem sikerült túl jól a szé­kely­udvarhelyi asztaliteniszezőknek a Szuperliga alapszakaszának második tornája. Az ISK Asz­ta­litenisz Klub sportolói egy győzelemmel és hat vereséggel az utolsó előtti helyen zárták a visszavágót, összesítésben pedig a hatodikok lettek. A nemzetközi kupaszereplés még elérhető.

Buzău adott otthont az elmúlt héten a hazai asztalitenisz Szuperliga alapszakaszának második – utolsó – tornájának. Noha a Székelyudvarhelyi ISK Asztalitenisz Klub a negyedik helyen zárta az alapszakasz első tornáját tavaly ősszel, cél a csapat számára a rájátszás során a felsőházba jutás volt, a visszavágók során ez nem sikerült, mi több, két helyet is rontottak az udvarhelyiek. Az éremért való harc ugyan elúszott, ám a nemzetközi kupaszereplést még kiharcolhatja az ISK-AK.
Az udvarhelyiek az elmúlt heti tornán csak a csoportutolsó Kolozsvárt tudták legyőzni, Câmpulung mindkét csapatától nagyarányú vereséget szenvedtek, míg Beszterce, Konstanca és Mioveni gárdáitól szoros meccsen maradtak alul. A második tornát a hetedik helyen zárták az udvarhelyiek, az alapszakasz végén viszont a hatodik helyen állnak, így a rájátszás során az alsóházban folytatják a küzdelmeket. Az első körben a VSK Beszterce lesz az ISK-AK ellenfele, a tét óriási, hiszen a párharc vesztes csapata kiesik az élvonalból, a győzelem pedig európai kupaszereplést ér. Az ISK-AK – Beszterce párharcot áprilisban rendezik.
Ugyancsak az elmúlt héten Medgyesen tartották a B divíziós bajnokság második tornáját, amelyen az udvarhelyiek két csapattal vettek részt. Az ISK-AK II. a dr. Mózes Gyula, Mózes Botond, Vetésy Norbert, Karácsony Dániel és Balázsi Csaba felállításban a II. csoportban az ötödik helyen végzett, míg az ISK-AK III. Medvés Antal, Jenei Barnabás és Geréb Attila felállítással az I. csoportban negyedikként zárt. A helyosztók során mindkét udvarhelyi csapat kikapott, így az ISK-AK III. a nyolcadik, az ISK-AK II. a tizedik helyet zárta a pontvadászatban és jövőben is a harmadosztályban szerepelhet.

Eredmények
Férfi Szuperliga, visszavágók: ISK-AK Székelyudvarhely – Kolozsvári Politehnica 5–2 (György István 3, Cservik Krisztián 1, Tamás Szabolcs 1); ISK-AK – TT Pristavu Câmpulung II. 0–5, ISK-FSK – VSK Beszterce I. 4–5 (György Szilárd 3, Cservik 1), ISK-AK – TT Pristavu Câmpulung I. 1–5 (Cservik), ISK-AK – Konstancai Top Star 3–5 (György Szilárd 2, Loso Sebastian 1), ISK-AK – Mioveni SK 4–5 (György Szilárd 3, György István), ISK-FSK – Bukaresti Steaua 2–5 (György Szilárd 1, Loso 1).
A Szuperliga végeredménye: 1. Mioveni 28 pont, 2. TT Pristavu Câmpulung I. 26 p., 3. Top Star Konstanca 22 p., 4. Steaua 21 p., 5. TT Pristavu II. 21 p., 6. ISK-AK Szé­kelyudvarhely 19 p., 7. VSK Beszterce 17 p., 8. Kolozsvár 14 p.
Férfi B divízió, visszavágók: I. csoport: ISK-AK II. Székelyudvarhely – Gloria Buzău 0–5, ISK-AK II. – VSK Medgyes 0–5, ISK-AK II. – Dumbrăvița SK 1–5, ISK-AK II. – Dunărea Giurgiu 1–5, ISK-AK II. – Temesvári Raris 5–1, ISK-AK II. – VSK Zilah 5–1.
Férfi B divízió, visszavágók: II. csoport: ISK-AK III. Székely­udvarhely – Sepsi SK 0–5, ISK-AK III. – VSK II. Beszterce 0–5, ISK-AK III. – TT Bukarest 3–5, ISK-AK III. – Fortuna Călărași 5–3, ISK-AK III. – ACTT Bukarest 3–5, ISK-AK III. – Pro Activ Focșani 4–5.
Helyosztók: a 7-8. helyért: Du­nărea Giurgiu – ISK-AK III. Szé­kelyudvarhely 5–4; a 9-10. helyért ISK-AK II. Székelyudvarhely – ACTT Bukarest 0–5.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek