Nem jött össze az egyenlítés

Megőrzött újpesti előny

52

Háromgólos vereséget szenvedett a Csíkszeredai Sportklub az Újpest ellen a jégkorong Erste Liga második meccsén is. Hazai környezetben kell javítani.

Ezúttal is pontosabbak voltak a hazaiak Fotó: jkb.hu

Sok energiát megmozgató második meccsen van túl az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga elődöntőjében.
Amint az várható volt, ezúttal már nem estek egymásnak a csapatok, mint tették azt a párharc első felvonásán. Sőt több volt a hiba, és ezt kiállításokkal díjazták a szlovák játékvezetők. Fordulást a harmad második fele hozott, amikor a gólok is jöttek. Percenként. A sort a hazaiak kezdték, és némi szerencsével – egy vendégvédő ütőjén megpattant korong – Huba elé került, aki bevarrta. Alig egy percen belül egy rossz cserét Kocsis használt ki, kettőre növelve a hazai előnyt. Újabb egy percen belül jött a szépítés: Rokaly Sz. kapu elé betett korongját Bíró paskolta be. Az utolsó percekben hátrányba került a Sportklub.
Ennek a második 20 percben lett meg az eredménye: Stefishen élt a lehetesőggel, kettőre duzzasztva az újpesti előnyt. Nehezen talált magára ekkor a kék-fehér alakulat. Erre a felvonás végéig kellett várni, de csak a helyzetek jöttek, a gól vagy gólok nem.
Az utolsó felvonás egyoldalú hokit hozott. Teljes mértékben a Sportklub dominált, de hiába az első percekben a kettős előny, az is kimaradt. A folytatásban felborult a pálya, de vagy a blokkban, vagy az újfent remek napot kifogó Duschekben halt el minden kísérlet. Vaclav Novak 2 perccel a vége előtt leadta a vészjelzést, kapusát lehozta, de ez ezúttal is visszafelé sült el.
Folytatás Csíkszeredában, ahol a kék-fehéreknek javítaniuk kell.
Oda az első hely
Amint tegnapi lapszámunkban közöltük, a Brassói Corona sima győzelmet aratott a román jégkorongbajnokság szerda esti mérkőzésén a Bukaresti Steaua ellen. Ez azt jelenti, hogy a Cenk alatti alakulat 84 ponttal rendelkezik 34 forduló után – azaz két játéknappal az alapszakasz vége előtt –, ami azt jelenti, hogy a jelenleg 76 pontos harmadik Csíkszeredai Sportklub már nem tudja pontszámban beérni a tavalyi ezüstérmest. Ugyanakkor az is biztos, hogy a negyedik helynél előrébb már nem tud lépni a Gyergyói Hoki Klub sem.
Az első hely sorsa viszont még nyitott maradt. A második Galaci CSM 30 mérkőzés után 79 egységnél tart, igaz, nagyon nehéz meccsei vannak hátra. Pénteken este a Brassói Coronát fogadják, majd lesz három összecsapása a Gyergyói HK-val Gyergyószentmiklóson, míg egy-egy találkozója van még a Csíkszeredai Sportklubbal.

Eredmények, Erste Liga, elődöntő

Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC 5–2 (1–1, 1–0, 3–1)
/Roczanov (12.), Tóth A. (22.), Walls (42.), Perrier (52.), Nagy G. (53.), illetve Kovács (17.), Novotny (43.)/.
A párharc állása: 2–0 a Ferencváros javára.
További műsor: szombat, 3. mérkőzés: Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (19.30); vasárnap, 4. mérkőzés: Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (19.30).

Újpest – Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–1, 1–0, 1–0) /Huba (14.), Kocsis (15.), Stefishen (21., 60.), illetve Bíró (16.)/.
A párharc állása: 2–0 az Újpest javára.
További műsor: vasárnap, 3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30); hétfő, 4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek