2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Nem jött össze a székelyföldi döntő

Csíkszeredában kezdődött a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntője, amelynek az FK Székelyudvarhely, illetve a Csíkszeredai Imperial Wet is résztvevője volt. Az előzetes elvárások szerint székely döntő volt kilátásban, de végül csak az udvarhelyiek tudták érvényesíteni a papírformát.


Négy csapat részvételével, több mint fél évvel az eredeti tervekkel ellentétben, természetesen nézők nélkül elkezdődött Csíkszeredában, az Erőss Zsolt Arénában a Román Kupa négyes döntője. A hétvégi alapszakasz-mérkőzéseket követően újabb izgalmas meccsek voltak terítéken.

Nyitásként az FK Székelyud­varhely a Dunărea Călărași-sal csapott össze. Az előzetes szerint az udvarhelyi csapat volt a meccs esélyese, és erre a Duna parti alakulat még rátett egy lapáttal. Călărași polgármestere elhunyt a napokban, és a keret alapemberei visszautaztak, hogy leróják tiszteletüket a sportot nagyon szerető és támogató elöljáró előtt. 

Ennek fényében nem volt meglepő, hogy az udvarhelyi csapat hengerelt. Szécsi egymaga eldöntötte a győztes kilétét az első félidőben, amikor nem kevesebb mint négy alkalommal talált be. A második félidőre kiengedtek Jakab Zoltán tanítványai, és ennek az lett az eredménye, hogy ez a félidő már jóval kiegyenlítettebb lett. A döntős kiléte viszont egy percig nem forgott veszélyben.

Az előrehozott döntőnek számító Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo mérkőzést hiába kezdte jobban a csíki csapat. Szőcs László szabadrúgása Küsmödin megpattanva jutott a hazai hálóba. Innentől kezdve felborult a pálya. Sokkal jobban és többet akart az Imperial, és végül az egyenlítés is összejött a félidő végén.

A szünetet követően sem változott sokat a játék képe. A csíkiak támadtak, de a dévaiak kontrái rendre veszélyesek voltak. Ennek fényében alakult az eredmény is: a Déva folyamatosan előnybe került, hogy a csíkiak kapaszkodjanak és rendre egyenlítsenek. A második félidő közepén a csíkiak ráadásul két percig emberelőnyben is játszhattak Obada kiállítása nyomán, de ezt nem sikerült kihasználni. Ekkor 2–2 volt az állás. Közel fél perc volt még a mérkőzésből, 3–3-as állásnál, amikor a vendégek szabadrúgáshoz jutottak. A labda mögé Szőcs állt, aki szépen lőtte fel a vinklibe a játékszert. Innen már nem volt esély az egyenlítésre.

Az FK Székelyudvarhely először jutott be a fináléba, ellentétben a dévaiakkal. A két csapat a hétvégén már találkozott Csíkszeredában, amikor az FK hatalmasat küzdve ötgólos hátrányból állt fel és tette szorossá a mérkőzést, hogy végül 7–6-os vereséget szenvedjenek.

 

Román Kupa, Final Four, elődöntő

Futsal Klub Székelyudvarhely – Dunărea Călărași 10–5 (6–1)

Gólszerzők: Szécsi Barna (4., 13., 20., 20., 32.), Kedei Barna (6.), Balázsi Attila (16.), Kerestély József (36., 39.), Gálfi Artúr (37.), illetve Nițu Gelu (2., 31.), Tudorache Alex (22.), Nicolae Laurențiu-Darvescu (37.), Mihnea Cristinel (39.).

Csíkszeredai Imperial Wet – Dévai Autobergamo 3–4 (1–1)

Gólszerzők: Bogdan Covaci (20.), Cr. Matei (32.), Küsmödi (39.), illetve Küsmödi (5. – öngól), Anton (25.), Szőcs (38., 40.).

Döntő, ma, 15.30: FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo.


Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb