Nem hasonlít a két márkanév

70

Elutasította a Heineken Románia az Igazi Csíki Sör védjegyre vonatkozó óvását az európai Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) – tájékoztatott Lénárd András, a csíkszentsimoni manufaktúra tulajdonosa.

[dropcap]L[/dropcap]énárd András hangsúlyozta, a Csíki sör az Európai Védjegyhivatalnál bejegyzett márka, ezt hagyta korábban figyelmen kívül a Hargita Megyei Törvényszék, amikor július harmadikán első fokon helyt adott a Heineken Románia keresetének, és ítéletében megtiltotta az Igazi Csíki Sör forgalmazását. Hozzátette, a bejegyzett márkát három hónapig bárkinek joga van megtámadni, és ezt meg is tette a Heineken. A Belső Piaci Harmonizációs Hivatal három szempontból hasonlította össze a Heineken Románia által gyártott Ciuc Premiumot és az Igazi Csíki Sört, és megállapította, hogy sem megjelenésében, sem kiejtésében, sem tartalmilag nem ugyanaz a két márkanév, ezáltal egyértelműen elutasították a Heineken támadását és többek között a csíkszentsimoni manufaktúra védelmét ellátó angol ügyvédi iroda költségének a megtérítésére kötelezte a holland multinacionális céget – mondta el Lénárd András.
A manufaktúra tulajdonosa hozzátette, a Heineken fellebbezhet a döntés ellen, de még arra nem volt példa, hogy a hivatal saját magának ellentmondjon, vagy ha tovább szeretné fokozni, akkor a hivatalt perbe tudja hívni Luxemburgba.
Véleménye szerint a csíkszeredai bírónak meg kellett volna várnia az alicantei döntést, korábban úgy nyilatkozott a Hargita Megyei Törvényszéken hozott ítéletről, hogy a bíró inkompetenciáját tükrözi, és a döntés ellen fellebbeztek, így nem vonják ki terméküket a piacról, hanem hosszú hadjáratra készülnek.

Háromszéki Eszter

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.