2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Nem hagynák veszni a támogatást: Lakossági fórum

Folytatják a munkát, keresik a le­he­tőségeket, hogy meg­valósulhasson a tömb­ház­fel­újítás – erről született döntés tegnap Gyer­gyó­szent­mik­ló­son tartott lakossági fórumon.

Megbeszélésre hívta a gyergyószentmiklósi önkormányzat a tömb­házfelújítási pályázatban részt vevő lakások tulajdonosait.
Nagy Zoltán polgármester részletesen beszámolt a projektről. Elmondta: a munka azért nem kezdődhetett el, mert a kormány kötelezővé tette év elejétől a béremelést az építkezési szektorban, így a magasabb költségek miatt egy cég sem vállalta a kivitelezést. A 29 tömbházra vonatkozó, eredetileg több mint 35 millió lejes beruházást közel 8 millió lejjel kellene kiegészíteni – hangzott el. Ezt a város nem tudja vállalni, a lakosokra sem háríthatják. Több próbálkozást tettek az ügy megoldására, egyeztetésekre került sor a különböző minisztériumok illetékeseivel. A polgármester elmondta azt is, a támogatási szerződés jelenleg is érvényben van, az önkormányzat határozott álláspontja, hogy nem szeretné visszautalni a pénzt, viszont a lakosok dönthetnek úgy, hogy lemondanak a pályázatról, de tudniuk kell, hogy nagy összegű támogatástól esnének el. Például egy 50 négyzetméteres lakás esetén, ha csak a kötelező munkálatokat végeztetnék el, akkor az összesen 11 ezer lej értékű beruházásból több mint 8 ezer lejt jelentene az uniós és kormánytámogatás. Hangsúlyozta azt is, bár sokan szeretnék, e pályázati pénzből nem lehet egyéb munkálatokat elvégezni.
A városvezető szerint megoldás lehetne az, ha újra benyújthatnák a pályázatokat az aktualizált értékekkel. Az új kormánytól remélnek segítséget e téren. A fórum végén a lakosok véleményt mondhattak, feltehették kérdéseiket.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb