Nem hagyják magukat

63

Nem nyugszik bele a Székely­udvarhelyi KC férfi kézilabdacsapatának vezetősége és fellebbez a román szakszövetség vezetőtanácsánál a Bukaresti Dinamo elleni hazai meccsen történt hibák miatt. Kérik, hogy a pályán a Dinamo által megnyert meccset 10–0-val írják a javukra.

Keresi igazát az SZKC, de süket fülekre talált eddig Fotó: Csedő Attila
Keresi igazát az SZKC, de süket fülekre talált eddig Fotó: Csedő Attila

A Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata továbbra is keresi igazát a folyó év február 24-i Bukaresti Dinamo elleni mérkőzéssel kapcsolatosan. A 38–34-es vendéggyőzelmet hozó párharc első húsz percében a fővárosiak edzőpárosa a lelátón foglalt helyet, nem volt a könyvecskéjükben érvényes az orvosi láttamozás és emiatt alapból, zöld asztalnál az SZKC kellett volna nyerjen. A játékvezetők viszont rábólintottak a találkozó rajtjára, majd húsz perc után faxon megérkezett a két edző friss orvosi igazolása. Az SZKC azonnal fellebbezett, ám a Versenybizottság elutasította az óvást. A szövetség statútuma szerint viszont a Fegyelmi Bizottság kellett volna tárgyalja az ügyet.
Ezért az SZKC újra fellebbezett. Az SZKC vezetőségének szemszögéből a Bukaresti Dinamo két pontban is vétett a versenykiírással szemben: húsz percig nem volt egy olyan edző a kispadon, amelyikkel a klub szerződésben lett volna, illetve negyven percig három olyan hivatalos személy tartózkodott a kispadon, akiknek nem volt érvényes orvosi láttamozásuk.
Meglátásuk szerint a hatályban lévő szabályzat alapján a versenybizottságnak el kell fogadnia óvásukat, így meghoznia azt a döntést, hogy zöld asztalnál a Székelyudvarhelyi KC 10–0-ra nyeri a meccset, a Bukaresti Dinamótól egy pontot levon, illetve még pénzbüntetést is kiszab.

HN-infromáció

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.