Nem ért egyet az RMDSZ a kinevezéssel

Nézeteltérés a tanácsosok között

127

Politikai döntés született egyeztetés nélkül – véli a gyergyó­szentmiklósi tanács RMDSZ-frakciója arról, hogy a múlt pénteken az MPP-s tanácsosok elfogadták Czink Attila nevesítését a Gyervíz regionális vízszolgáltató vezetőjének. Az MPP közleményben azt írta, az RMDSZ-es tanácsosok félretájékoztatják a lakosokat ez ügyben.

Hiányolja az egyeztetést az RMDSZ-frakció a Gyervíz igazgatójának kinevezése ügyében. Kérdések Fotó: Lázár Hajnal

Az elmúlt heti ülésén fogadta el a testület a versenyvizsga eredményét: Czink Attila foglalhatja el a Gyervíz regionális vízszolgáltató vállalat vezetői tisztségét. Az RMDSZ-frakció szerdán sajtótájékoztatón közölte, tagjai nem értenek egyet a döntéssel. Erős Levente frakcióvezető azt mondta, írásban jelezték, hogy a szóban forgó tanácsülésen nem tudnak jelen lenni, egyeztetést kértek az ügyben, valamint azt, hogy halasszák el a döntés meghozatalát. Nehezményezik, hogy ennek ellenére a jelen lévő 10 MPP-s tanácsos elfogadta a versenyvizsga eredményét.

Megkérdőjelezett kompetencia
– A kinevezett személy kompetenciái kapcsán aggályaink vannak, ha már korábban a közüzem csődbe ment, ezt a céget felelősségteljesen kellene vezetni – fogalmazott Erős.
Hozzátette, véleménye szerint politikai döntés született, amitől az RMDSZ-frakció elhatárolódik. Mint részletezte, a versenyvizsga törvényesen zajlott, ez ellen semmi kifogásuk nincs, viszont több dologgal nem értenek egyet, ilyen például a bruttó 11 500 lejes fizetés a Gyervíz igazgatójának, amivel kapcsolatosan nem mondhattak véleményt, s kifogásolják a menedzseri tervet is, amelyet nem tartanak megfelelően komolynak és átgondoltnak, hiányolják például azt, hogy miképpen képzeli az új vezető az adódó problémák megoldását.
Nem tartják jó ötletnek azt sem, hogy a vezérigazgató mellett még egy műszaki és egy gazdasági igazgatót is alkalmazzanak a céghez, ahogy ez a tervben szerepel.
A frakcióvezető azt mondta, az elmúlt időszakban sok témában sikerült megegyezniük a tanácsosoknak, ez alkalommal azonban elmaradt az együttműködés, nem született kompromisszum.
Len Emil alpolgármester közölte, tudja, milyen sok probléma van a víz- és szennyvízszolgáltatás kapcsán, s nem látott e gondok kezelésére vonatkozó részletes tervet. Véleménye szerint 3 hónapos próbaidővel kellett volna kezdenie a munkát az új vezetőnek, hogy megtudja, mire vállalkozik s kiderüljön tudja-e vállalni.

Az MPP szerint félretájékoztat az RMDSZ
Az ügyben közleményt adott ki a Magyar Polgári Párt sajtóirodája. Ebben azt írják, Czink Attila egyedüli jelentkezőként sikeres vizsgát tett a regionális vízszolgáltató vezetői tisztségének betöltésére. Hozzáteszik, az álláshirdetés minden lehetséges fórumon meg volt hirdetve, jelentkező azonban csak egy volt. A képviselő-testületnek csupán jóvá kellett hagynia a versenyvizsga eredményét, ezt tette időközben Újfalu és Alfalu képviselő-testülete is. Megjegyzik, a szóban forgó testületi ülésen sem a Szabad Emberek Pártja, sem az RMDSZ képviselői nem voltak jelen. Állítják, az előző napi bizottsági ülésen sem jeleztek tényleges aggályokat a határozattervezet kapcsán. A közlemény úgy fogalmaz, érdektelenek voltak a város sorsát illetően. Az írás hangsúlyozza, Czink Attila a versenyvizsga után, az óvási idő lejártát követően, lemondott az MPP-ben betöltött tisztségéről. A bérezést illetően azt írják, a jelen lévő képviselők azt a javaslatot fogadták el, hogy nagyságrendileg alpolgármesteri javadalmazásban részesüljön az újonnan kinevezett igazgató.
„A kampány szemmel láthatóan megkezdődött a szokásos sárdobálásokkal, akadályozva a város fejlődését, félretájékoztatva a lakókat, támadva azon képviselőket, akik dolgozni akarnak” – zárják a közleményt.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek