Nem drágul a távhő

Nyereségre számít a Goscom

69

Legalább egy évig biztosan nem emelkedik Csíkszeredában a távhő díjszabása, annak dacára, hogy januártól újabb 30 százalékos gázáremelés várható. Ez annak tudható be, hogy hatékonyabbá vált a szolgálás a megyeszékhelyen – közölte lapunk megkeresésére Reisz Attila, a Goscom. Rt távhőszolgáltató vállalat igazgatója. Kérdésünkre elmondta: arra számít, enyhe nyereséggel zárják az előttünk álló fűtésszezont.

Reisz Attila Fotó: László F. Csaba

Tavasz óta mindössze egy-két tucat lakás vált le a központifűtés-hálózatról, ez a korábbiakhoz viszonyítva nem számottevő – tudtuk meg ugyanakkor a cégvezetőtől. Hozzáfűzte, ha késéssel is, de sikerült a fűtést a város egészében biztosítaniuk. A késést egyébként az okozta, hogy gondjaik voltak, az idei beruházásaik nem készültek el időben. Egyébként a teljes fűtésrendszert igyekeznek korszerűsíteni, a Kalász lakónegyed, a Fűzfa utca és a Szív utca környékén már teljesen automatikusan működik. Ebben az a jó, hogy az egyes lépcsőházak lakóközössége szabadon döntheti el, mennyi hőenergiát kíván elhasználni. A Tudor negyedben – ahol még dolgoznak a szolgáltatás automatizálásán – ez annyiban fog különbözni, hogy ott nem egy-egy tömbház, hanem mintegy tíz tömbházból álló tömbházcsoportok lakóközösségei tehetik meg ugyanezt. Jelenleg mintegy kétezer háztartást lát el a távhőszolgáltató.
Kérdésünkre Reisz Attila elmondta: jelenleg a cég kintlévőségei a leszámlázott összeg öt százaléka alatt vannak, ugyanakkor a régebbi tartozásokat peres úton vagy megegyezéssel igyekeznek rendezni. Ezenkívül folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető leghatékonyabban üzemeltessék a teljes rendszert, folyamatosa odafigyelnek az áram-, a víz- és a hőenergia-fogyasztásra.
– Már látszik az alagút vége. Az idei év is nyereséges lesz számunkra, mert eladtuk a székhelyünket, amelyből kifizettük az adósságunk nagy részét a városnak, ő volt a legnagyobb hitelezőnk.
A nyár folyamán a Goscom elköltözött új székhelyére, amelybe még be kell rendezkedniük. Kérdésünkre ugyanakkor Reisz Attila elmondta: arra számít, hogy a távhőszolgáltató cég minimális nyereséggel zárja a következő évet.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek