Nem csak gyermekekhez szól

Margójegyzet

126

Miklós Réka író (jobbról), a Hargita Népe korábbi munkatársa új kötetét mutatták be tegnap a Kájoni János Me­gyei Könyvtárban. A korábban Bleeding Bride néven ismert szerző, most Valeria Screwy néven szignózta legújabb alkotását, amelyet kifejezetten a gyermekek számára írt, de üzenete nem csak hozzájuk szól. A fiatal író lapunk érdeklődésére elmondta: számos határt feszeget új könyvével, és nem csak a fiatalabb korosztályt szeretné elgondolkodtatni alkotásával.

Miklós Réka író, lapunk korábbi munkatársa, 2013-ban mutatkozott be Bleeding Bride néven a Fekete fivérek című krimijével. Azóta már két kötettel büszkélkedhet, legújabb alkotása azonban eltér a tőle megszokott stílustól.
A szerző, mellőzve a pszicho-krimi műfajt, Valeria Screwy néven szignózta, gyerekeknek, kamaszoknak szóló kalandregényét, amelyet tegnap mutattak be a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Miklós Réka lapunk kérdésére elmondta: számos határt feszeget új könyvével, és nem csak a fiatalabb korosztályt szeretné elgondolkodtatni alkotásával.
– A Miss Screwy csavaros árvái című könyvemben terítékre kerül a nőiesség kérdése, a család fogalma és a látszat csalóka ereje is. Szerettem volna olyan karaktert bemutatni a gyerekeknek, aki annak ellenére, hogy nő, szereti a műszaki dolgokat, de arra is kitértem, hogy nem minden a külsőség, és, hogy nem csak a vér szerinti rokonok jelenthetik a családot – ecsetelte Miklós Réka, megjegyezve: Bleeding Bride nem tűnt el, és visszatér majd.
Mint megtudtuk, a gyermekekhez szóló könyv létrejöttét a szerző saját gyermeke inspirálta. Miklós Réka rámutatott: rendszeresen olvasott fel ifjúsági regényekből kislányának, aki kérdőre vonta amiatt, hogy nem írt saját történetet.
– Még számomra is újdonság jellege van ennek a könyvnek. Ugyan a főszereplő nevével írtam alá a kötetet, de ez nem azt jelenti, hogy többé nem tér vissza Bleeding Bride. Gyerekkönyveket és krimiket egyaránt írok majd a jövőben – közölte a szerző.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek