Nem bánja, hogy átvette

115

Nem bánta meg, amiért 2016 szeptemberében székely zászlóval fotózkodott és el is fogadta Sepsiszentgyörgyön az ajándéklobogót Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete – árulta el a diplomata a Hargita Népének. A nagykövet egyáltalán nem kapott emiatt elmarasztaló reakciókat Washingtonból, a bukaresti cirkusz viszont annál inkább meglepte.

Zákonyi Botond és Hans Klemm nagykövetek. Szolgálati időn kívül Fotó: László F. Csaba

Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete volt a múlt szombati csíkszentsi­mo­ni Megyei farsangtemetés egyik legrangosabb meghívottja. Részt vett az eseményen ugyanakkor Zákonyi Botond magyar, Paul Brum­mell brit, valamint Thomas Baeke­landt belga nagykövet is. A diplomatákat kirándulásra hívták meg, nem hivatali, hanem szabadidejükben érkeztek.
Hans Klemm az utcai forgatagban a Hargita Népe kérdésére elmondta: nem bánja, amiért átvette azt a székely zászlót, amelyet Sepsiszentgyörgyön kapott ajándékba, és amellyel – Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint Kató Béla református püspök társaságában – lefényképezték.
– Nem bánom, amiért elfogadtam a zászlót. Így éreztem és érzem illendőnek. Washingtonból egyáltalán nem kaptam ezért kritikát, Bukarestben viszont annál inkább. Meglepett a bukaresti reakció – közölte Hans Klemm.
A négy nagykövetet egyébként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hívta meg, és arra kérte őket, hogy értékeljék térségünknek és lakóinak sajátosságait. A farsangtemetést követően ellátogattak a Nyergestetőre is, ahol Szántó László, Csíkkozmás polgármestere a helyszínhez kapcsolódó történelmi eseményekről beszélt.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek