Nem a verseny, hanem a nevelés a cél

127

A Pénzidomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedő kapcsán tartottak sajtótájékoztatót tegnap délután a Sapientia – EMTE csíkszeredai oktatási helyszínén a szervezők. A hatodik alkalommal megrendezett verseny nemcsak Székelyföldön, hanem Erdély-szinten is népszerű.

Sajtótájékoztatón ismertették a verseny idei kiírását. Kamatozó tudás

A Pénzidomár – pénzügyi és gazdasági vetélkedőt a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kara, az OTP Bank Románia és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szervezte azzal a céllal, hogy növeljék a fiatalok pénzügyi tudatosságát, de az egyetem népszerűsítése sem volt utolsó szempont.
Tánczos József Levente tanár­segéd elmondta, nem a versenyen van a hangsúly, hanem a különböző folyamatok ismertetésén. Emellett kiemelte, átlagosan 200–­250 középiskolás diák szokott jelentkezi a kétfordulós versenyre, amely Erdély-szintű vetélkedővé nőtte ki magát.
– A verseny első fordulója a családi vállalkozásokra épül majd. Ez egyfajta kedvcsináló az itthon maradás elősegítésére – közölte Farkas Balázs konzul.
A regisztráció online történik, és november 6. délután 2 óráig lehet jelentkezni az első fordulóba. Elhangzott, rendszerint 16 csapat jut tovább a második körbe, amely november 17–19. között zajlik majd. Idén újdonság, hogy a bemutatkozó videó és a feladatlap beküldése mellett a négyfős csapatoknak az adott családi vállalkozásról is kell videót készíteniük.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek