Nekifogtak a szennyvízhálózat építésének

Bögözi évértékelő

83

Három települést foglal magában az a nagy volumenű befektetés, amelyből megépítik Bögöz, Agyagfalva és Décsfalva szenny­vízhálózatát. Ugyanakkor a községhez tartozó Bétában, Dobóban és Vágásban is hamarosan hasonló munkálatok kezdődnek. Új óvoda épül, utak készültek el.

Farkas Mózes Fotó: Nagyálmos Ildikó

Bögöz község önkormányzata három településen – Bö­göz­ben, Agyagfalván és Décs­falván – szeretné a közeljövőben megépíteni a szennyvízhálózatot, amelyre az Európai Uniónál egymillió eurót pályáztak meg. A tisztítóállomást Décsfalvára helyezik, mivel a tanácsnak ott van megfelelő területe erre a célra. Bögözben már hozzá is fogtak a munkálatokhoz, hogy minél előbb, a határidő lejárta előtt tudják befejezni, ám a helyiek egy csoportja felháborodott, hiszen egyes utcákban emiatt hatalmas sár keletkezett. Farkas Mózes polgármester ígéri, hogy minél előbb megoldja a problémát, noha, amint fogalmazott, csak úgy lehet lefektetni a csöveket, ha felássák a terepet.
– Mindenkinek meg kell értenie, hogy értük tesszük, türelmet kérünk a lakosságtól, mert ha elkészül a szennyvízhálózat, mindenkinek könnyebb lesz – jelentette ki a polgármester.
A községhez tartozó három település, Béta, Dobó és Vágás szennyvízhálózatának megépítésére is kiírták a közbeszerzést, a községnek kormányprogramból 7,3 millió lejt sikerült lehívnia erre a célra.
– A licitet már meghirdettük, de egyelőre nem került egyetlen cég sem, aki elvállalná a munkát. Várjuk a jelentkezőket, reméljük, mihamarabb elkezdődhetnek ott is a munkálatok – mondta az elöljáró.
Befejőzött az Agyagfalvát Muzs­nával összekötő községi út modernizálása, amelyet a székely­der­zsi önkormányzattal közösen pályáztak meg: a bögözi önkormányzathoz 4, Derzshez pedig 2 kilométer tartozik. Ez szintén a kormány támogatásával készült el, közel 5 millió lej értékben. Vá­gás­ban leaszfaltozták továbbá a Tó­fal­vi utat, amely 110,5 ezer lejbe került.
A LEADER-nél Bögöz község is sikeresen pályázott, így ők is magukénak tudhatnak egy 65 ezer eurós értékű, hótolóval felszerelt buldoeszkavátort.
Bögözben új óvoda építésére is pályáztak: a majdani intézmény alapja már régebben elkészült, de pénz hiányában a munka stagnált. Most sikerült 1,15 millió lejt előteremteniük. A közbeszerzés most folyik, ide is várják a jelentkezőket.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek