Neked milyen szerelem kell?

A keresztény sapis diákkör tevékenységéből

191

Csapatunk 2017 novemberében állt össze azzal a céllal, hogy a mi egyetemünkön is legyen olyan közeg, amely keresztyén értékeket képvisel. A kezdeti létszám – nem sok idő elteltével – bővülni kezdett. November vége közeledtével Albu Levente is csatlakozott hozzánk, és azóta folyamatosan tanácsokkal lát el bennünket tevékenységeinkben, úgyhogy mára már szerves részévé vált csapatunknak. Ő a Timóteus Társaság, Keresztény Ismeretterjesztő Alapítvány tagja, sok éven keresztül főleg egyetemisták között tevékenykedett, és most is fiatalokkal tartja a kapcsolatot.
Januárban jött azzal az ötlettel, hogy szervezhetnénk egy előadást a szerelem kérdéskörében, ami elsősorban a fiatalokat célozná meg. Csapatunk eleinte talán nem fogadta kellő lelkesedéssel az ötletet a közelgő vizsgaidőszakra való tekintettel, abban viszont biztosak voltunk, hogy az előadást mindenképpen szeretnénk megszervezni. Végül a márciusban egyeztünk meg. Ekkor már sokkal lelkesebben álltunk hozzá, bár – mi tagadás – a félelem is ott repkedett a levegőben. A kitűzött dátum közeledtével magával ragadott a kétely, vajon érdekelné az embereket egy újabb előadás? Erre határozott igennel tudunk csupán válaszolni. Az alkalomra még két vendéget is meghívtunk, egy kedves házaspárt, akik meséltek a saját tapasztalataikról, nyitottan, fiatalosan, lendületesen, amit visszafojtott lélegzettel figyelt a hallgatóság.
Óriási meglepetést okozott a résztvevők száma. Több mint ötvenen döntöttek úgy, hogy estéjüket velünk töltik. Sok külsőst érdekelt a téma, de meglepően sok egyetemi hallgató is eljött az eseményre, amit nagyon pozitívan élt meg az egész csapat. A visszajelző lapokról azt tudhattuk meg, hogy sokaknak nagyon hasznos, tartalmas előadás volt, a továbbiakban is részt vennének hasonló rendezvényeken, ami arra biztat, hogy folytassuk ezt a szolgálatot.

Ágoston Emőke, Aszalos Zsolt

A cikket teljes terjedelmében a Hargita Népe április 4-i számában olvashatják.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek