2021, január 21, csütörtök.
custom_html_banner1

Nehézkes a közlekedés a főtér közelében

Bővítik a fűtéshálózatot Gyer­gyó­­szentmiklóson, ezúttal három közintézmény csatlakozik a rendszerre. Az új vezetékre a későbbiekben magánlakások, cégszékhelyek is csatlakozhatnak majd.

A könyvtártól a városházáig vezetik a fűtést
A könyvtártól a városházáig vezetik a fűtés

Egyszerre több helyen is dolgoznak Gyer­gyó­szentmiklóson, járdát építenek a Virág negyedben, parkolót alakítanak ki a Bucsin negyedben, a napokban elkezdődött a távhőrendszer bővítése is a Kossuth Lajos utcában, a Városi Könyvtártól a polgármesteri hivatal épületéig fektetik le a gerincvezetéket. A beruházás értékének kisebb részét állja a város, 30 százalékot, míg a fennmaradó összeget a fejlesztési minisztérium biztosítja – mondta el Madaras Szidónia, a városháza szóvivője. Mint kifejtette, az összeg jóváhagyásáról a nyár közepén hozott döntést a kormány, majd elindult a közbeszerzési eljárás, ami nemrég zárult le, akkor köthették meg a szerződést a kivitelezővel, ezért fogtak hozzá csak most a munkához.
A városháza közleményében azt írta, idénre több mint 550 ezer lejt hagytak jóvá a kivitelezésre, amelyből 385 ezer lejt finanszíroz az állam. A könyvtárnál kezdődött a munka, a polgármesteri hivatal felé haladva ássák fel az út szélét. A tervek szerint az új vezetékre magánszemélyek, cégek is csatlakozhatnak, egyelőre azonban három közintézménybe vezetik be a távfűtést, a városháza, a Csodavilág napközi, valamint a Kossuth Lajos utca 27. szám alatt található Vaskertes Iskolához tartozó ingatlan csatlakozik a hálózatra. A munka elvégzésével két céget bíztak meg, a marosvásárhelyi Montrepcom, valamint a helyi BCM Construct munkatársai dolgoznak. Madaras Szidónia elmondása szerint egy hónap alatt kell kivitelezni a bővítést, megjegyezte azt is, hogy a felszedett útburkolat helyreállítása minden esetben a kivitelező kötelessége.
Az érintett útszakasz rendszerint nagyon forgalmas, ezért a városháza felhívja az autósok és gyalogosok figyelmét, hogy forgalomkorlátozásra számíthatnak, az érintett részen fél sávon zajlik a közlekedés. A lakók, cégvezetők türelmét kéri a városvezetés a munka által okozott kellemetlenségek miatt.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,333RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb