Nehéz párosítás a kvalifikációs vébére

75

Úgy a magyar, mint a román borzasztóan nehéz ellenfelet kapott a jövő évi német-dán közös rendezésű férfi kézilabda világbajnokságra, amely egyben olimpiai kvalifikációs torna is.

A magyar férfi-kézilabdaválogatott Szlovénia csapatával játszik a jövő januári, német–dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében, míg a románok Macedóniával találkoznak. A világbajnokságot 2019. január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben.
A magyar és a román együttes is a második kalapból – tehát nem kiemeltként – várta a sorsolást, mivel csupán a 14. helyen végzett a horvátországi Európa-bajnokságon, míg a románok ki sem jutottak. Dánia és Németország házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője a vb-nek. A tornára kijutott már Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia és a Koreai Köztársaság. A kilenc európai párharc győztesén kívül kvalifikál még az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének győztese, Svédország vagy Spanyolország, valamint a Pánamerikai Bajnokság három dobogós válogatottja, a 24-es mezőny pedig egy szabadkártyás csapattal lesz teljes, amelyről a nemzetközi szövetség (IHF) dönt.
A világbajnokság európai selejtezőjének párosítása: Szerbia – Portugália, Litvánia – Izland, Csehország – Oroszország, Szlovénia – Magyarország, Fehéroroszország – Ausztria, Macedónia – Románia, Hollandia – Spanyolország vagy Svédország, Norvégia – Bosznia-Hercegovina vagy Svájc, Horvátország – Montenegró. A Bosznia-Hercegovina – Svájc előselejtezős mérkőzés óvás alatt áll.

Ötödik horvátok
A házigazda horvát válogatott egy góllal – 28–27 – legyőzte Csehország csapatát a férfikézilabda Európa-bajnokság péntek délutáni helyosztóján Zágrábban, így ötödikként zárt. A csehek megismételték történetük legsikeresebb Európa-bajnoki szereplését, mivel az 1996-os spanyolországi tornán is a hatodik helyen végeztek. A horvátokkal legutóbb 2002-ben fordult elő, hogy nem jutottak a négy közé. A torna kisdöntőjében Franciaország és Dánia, míg a döntőben Spanyolország és Svédország találkozik. Az elődöntőben a spanyolok 27–23-ra verték a franciákat, míg a svédek hosszabbítás után 35–34-re a dánokat.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.