Nehéz mérkőzések hétvégére

Idegenben a Sportklub, rangadók előtt a GYHK

33

Pénteken, vasárnap és hétfőn a Csíkszeredai Sportklub három mérkőzést játszik utolsó alapszakaszbeli idegenbeli kiszállásán, köztük egy vérbeli rangadóval. A Gyergyói HK kőkemény meccsek elé néz.

Mérkőzés mérkőzés után, majd több száz kilométer utazás. Ezt kell kibírják a csíki hokisok Fotó: László F. Csaba

Nem unatkoznak a jégkorong Erste Liga hajrájában a megyei csapatok. A Csíkszeredai Sportklub idegenből hozna pontokat, míg a Gyergyói Hoki Klub előbb a Ferencvárost, majd a Debrecent látja vendégül, hogy majd Brassóba utazzon egy dupla fontosságú találkozóra.

Pontokért utaztak
Alighogy a kék-fehérek szerda este letudták a Bukaresti Steaua ellen 11–2 arányban megnyert román bajnoki találkozót, máris autóbuszra ültek, és elindultak Budapestre. A fővárosban előbb az új esztendőt pazarul indító Schiller-Vasas SC lesz az ellenfelük, majd jöhet az Újpest elleni rangadó. A túrát az osztrák fővárosban zárják, ahol a Vienna Capitals II. vendégei lesznek a csíkiak. Hat mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt minden megszerzett pontnak, illetve elveszített pontnak óriási jelentősége lehet, ami a végső helyezést illeti.
A Csíkszeredai Sportklub ugyanis két meccsel kevesebbet letudva négypontos hátrányban van a Ferencvárossal szemben az Erste Liga első helyéért vívott csatában. Egyik félnek sincs könnyű sorsolása a folytatást illetően. A Ferencváros a hátralevő négy meccséből kétszer játszik a Gyergyói HK-val, egyszer a Brassói Coronával és egyszer a Vasassal. A Sportklubnak is két kemény rangadója lesz az Újpesttel és a Brassóval.
A kerettel kapcsolatban jó és rossz híreknek örvendhet Don MacAdam vezetőedző. Betegség, kisebb problémák miatt miatt nem tudott a kerettel utazni Aniszin, Reyn, Rokaly Sz., Salló és Bors. Játékra kész viszont Becze, illetve csatlakozott a kerethez Panov és Sulakov.
A Sportklub pénteken 18.40-től a Schiller-Vasas SC, vasárnap este 19.30-tól az Újpest, míg vasárnap 17.50-től a Vienna Capitals II. ellenfele lesz.

Rangadó rangadó után
Míg a Csíkszeredai Sportklubnak a sok meccs és a fárasztó utazások miatt lesz nehéz dolga lesz a hétvégén, addig a Gyergyói Hoki Klubnak a neves ellenfelek miatt. A GYHK ugyanis pénteken és vasárnap 18.30-tól előbb a listavezető Ferencvárost látja vendégül, majd a Debreceni DEAC-ot, hogy majd hétfő este ugyancsak 18.30 perctől a Brassói Corona ellen vívja meg dupla fontosságú összecsapását, ahol nemes egyszerűséggel már hat pont a tét.
Mikaell Tisell vezetőedző érkezésével a piros-fehérek játéka is alaposan feljavult, és ami fontosabb, hogy ha gödörbe kerül az alakulat játéka, akkor a kapuban Ruczuj Gellért is remek teljesítményt tud nyújtani, amivel alaposan besegít a csapatnak. És a soron következő meccseken pedig erre szükség is lesz. A piros-fehérek két meccsel kevesebbet letudva egypontos előnyre tettek szert a felsőházi rájátszásba való jutásért a Dunaújvárosi Acélbikákkal vívandó ádáz csatában. Ezt a különbséget pedig föltétlen muszáj lesz tovább növelni, hiszen a Tisell-legénységnek egyáltalán nincs könnyű dolga az alapszakasz hajrájára. A fentebb említett három meccs után a legénység utazik Magyarországra, ahol sorrendben a Ferencvárossal, a Vasassal és a Debrecennel küzdenek meg. Igencsak pikáns a program tehát.

Megváltak Novaktól és Vesutkintól

Szerda késő este közleményben reagált különböző pletykákra a Gyergyói Hoki Klub vezetősége, amelyben kitértek különböző játékosokra, illetve a szakmai stábra is. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a pontokba szedett közleményt:
– Amint azt már hivatalosan is közöltük, egy játékossal erősítettünk, a svéd Oscar Steén már be is mutatkozott a csapatunkban.
– A Csíkszereda elleni mérkőzésen a nézők is láthatták, Vlagyiszlav Karpusz továbbra is piros-fehérben játszik, ő csak azért nem jutott több mérkőzésen játéklehetőséghez, mert csak hat külföldi jégkorongozó léphet pályára egy meccsen.
– Ugyancsak ez okból nem szerepelt az utóbbi találkozókon Sztyepan Gorjacsevszkih, aki szintén továbbra is a Gyergyói Hoki Klub játékosa.
– Megegyeztünk az amerikai Charles Graaskamppal, a Romániai Jégkorong Szövetségnél be is jegyezték az átigazolását, de a játékos végül egy német csapatot választott.
– Távozott Makszim Vesutkin, aki Szlovákiában kapott ajánlatot.
– Nem tartozik már klubunk szakmai stábjához Vaclav Novak.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek