Nehéz mérkőzés vár a VSK Csíkszeredára

Hárman biztosan kihagyják a mai összecsapást

43

A férfikosárlabda országos bajnokság középszakaszában a harmadik találkozót ma hazai pályán vívja a VSK Csíkszereda. A csíkiak edzője nehéz mérkőzésre számít a VSK Máramarossziget ellen, amiatt is, hogy hárman biztosan kihagyják a mai meccset a piros-fehérek keretéből. A VSK Csíkszereda U14-es csapata is hazai közönség előtt játszik a hétvégén.

Nehéz mérkőzés vár a VSK Csíkszereda csapatára a hazai férfi kosárlabda-bajnokság középszakaszának harmadik fordulójában: a piros-fehérek ma délután a VSK Máramarossziget gárdáját fogadják. A két csapat az alapszakaszban kétszer is megmérkőzött, a máramarosiak Csíkszeredában 93:86-ra, hazai környezetben pedig 89:78 arányban győztek. A mai mérkőzés a VSK Máramarossziget a Kék csoport második, míg a VSK Csíkszereda a hatodik – utolsó – helyéről várja.
– Az alapszakaszban mindkét mérkőzést elvesztettük ugyan, ám mind itthon, mind idegenben szoros volt a mérkőzés, mi több, a hazai meccsen a hajrában közel álltunk a meglepetéshez, míg a máramarosszigeti találkozón sokáig vezettünk és a nagyszünetben is csak három pont előnye volt a hazaiaknak. Úgy érzem, hogy az alapszakaszban kevés hiányzott ahhoz, hogy legyőzzük a máramarosiakat, ma pedig határozottan erre törekszünk – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A csíkiak edzője hozzátette, nehezíti csapata esélyét, hogy két sérült mellett két beteg is van a csapatban. – Zerkula Zoltán vírusos légúti betegséggel küzd, neki a csapat orvosa még azt is megtiltotta, hogy a pálya közelébe jöjjön. László Botond négy napja nem tudott edzeni, az ő játéka is kérdéses, de reménykedek benne, hogy a ma délutáni meccsen bevethető lesz. Nagy Sándor műtéten esett át, Bujac Eduardra pedig ugyanez vár, mindkét játékosnak térdsérülése van, ők hetek múlva kezdhetnek csak el edzeni – tette hozzá Lászlófy.
A csíkiak számára fontos lenne a mai siker, hiszen négy pont a hátrányuk a negyedik helyezett Târgu Jiu-val szemben, mi több, a két csapat egymás elleni, múlt hétre beütemezett mérkőzését elnapolták.
– A Kék csoportban a negyedik hely megszerzése a célunk, ehhez nagyon kellene a mai két pont. Jövő héten a fővárosban a játszunk, a Rapid szintén közvetlen ellenfelünk, majd 23-án pótoljuk a Târgu Jiu elleni meccsünket. Amennyiben ezt a három meccset behúzzuk, közelebb leszünk a célhoz – mondta a VSK Csíkszereda edzője.
A VSK Csíkszereda – VSK Má­ramarossziget találkozót ma 17 órától az Erőss Zsolt Arénában játsszák. A Kék csoport harmadik fordulójában még a Târgu Jiu – VSK Marosvásárhely és a VSK Focșani – Rapid találkozókat rendezik, ez utóbbiak holnap 17 órakor kezdődnek.

Pályán az ifik
Hazai pályán szerepelnek a VSK Csíkszereda U14-es fiú kosárlabdázói is. Vita András tanítványai holnap 9 órától az MP Sport Temesvár, 13 órától pedig Marosvásárhely csapata ellen lépnek pályára az Erőss Zsolt Arénában.
Az U14-es lánybajnokságban az ISK Gyergyószentmiklós csapata is hazai közönség előtt játszik vasárnap két fővárosi csapat ellen. Délelőtt fél 12-től a Champions SE, 14 órától pedig a bukaresti ISK 2 ellen játszanak a gyergyói lányok.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek