2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Nehéz hónap elé néz a HSC

Nyolc román, illetve 11 MOL Li­ga-mérkőzés szerepel a HSC Csík­szereda műsorában októberben. Van úgy, hogy egy nap két mérkőzést kellene játsszon a csapat, vagy olyan is van, hogy egy időben kellene Csíkszeredában és Budapesten is játszani. A jelenlegi keret pedig 28 főt számlál, amelyet nem lehet kettéosztani.

Pokolian kemény hónap következik a csíki csapat számára Fotó: Balázs Árpád
Pokolian kemény hónap következik a csíki csapat számára Fotó: Balázs Árpád

Ha eddig azt mondtuk, zsúfolt volt a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának programja, akkor az októberi hónapra hatványozottan igaz. A hónap 31 napjára nem kevesebb mint 19 mérkőzés van kiírva. A hónap elején még nincsenek ütközések, de a közepétől már átfedések vannak.
Október 16–17-én egy időben Gyergyószentmiklóson román bajnoki meccsekre hivatalosak a kék-fehérek, míg Csíkszeredában MOL Liga-mérkőzéseket kell játszani. Október 23–27. között öt meccs van a műsoron, két mérkőzés a Progymmal, de ugyanakkor Magyarországon is jelen kellene legyen a csapat. A hónap végén az egyik Steaua elleni meccs esik egybe a Fehérvár elleni hazai MOL ligás összecsapással.
A problémát viszont az okozza, hogy a Sportklub jelenlegi kerete 28 főt számlál, és nem lehet kettéosztani, még akkor sem, ha sikerül további három légióst igazolni. Az edzőknek pedig szükséges lesz a régi játékosokhoz vagy az ificsapathoz nyúlni, ha ezt a feladatot meg akarják oldani. Nem beszélve arról az eshetőségről, ha egy újabb sérüléshullám következik és kiesik hét játékos, mint ahogyan történt a Galac ellen.
A HSC októberi műsora: október 2.: Debrecen – HSC; október 3.: Miskolc – HSC; október 4.: Újpest – HSC; október 9.: HSC – Dunaújváros; október 10.: HSC – Sportul Studențesc; október 11.: HSC – Sportul; október 12.: HSC – Brassó; október 16.: Progym – HSC és HSC – Ferencváros; október 17.: Progym – HSC és HSC – Újpest; október 23.: HSC – Progym; október 24.: HSC – Progym és MAC – HSC; október 25.: Dunaújváros – HSC; október 27.: Debrecen – HSC; október 30.: HSC – Steaua; október 31.: HSC – Steaua és HSC – Fehérvár.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,343RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb