2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Nehéz hétvégéjük volt a tűzoltóknak

Harminckét esetben riasztották az elmúlt hétvégén a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársait – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Illusztráció

A rohammentőket 29 esetben riasztották elsősegélynyújtásra. Ebből három alkalommal gyerekeket kellett ellátniuk, illetve két közúti balesetnél is végezték a mentést.

A katasztrófavédelmi felügyelőség péntektől ma délig négy alakalommal, a RO-ALERT rendszeren keresztül medve jelenlétére figyelmeztette a tusnádfürdői és a vaslábi lakosságot.

A tűzoltókat három tűzesethez riasztották. Szombaton a csíkszeredai sörgyár területén gyulladt ki egy transzformátorház. A lángok nem veszélyeztették a szomszédos épületeket. A helyszínre érkeztek az áramszolgáltató munkatársai is, akik áramtalanították a helyszínt, így a tűzoltók megkezdhették az oltást.

Hétfőn egy paradji gazdaságban keletkezett tűzesethez riasztották a helyi és a felsőboldogfalvi hivatásos lánglovagokat. Itt mintegy negyven négyzetméteres alapfelületű épületben csaptak fel a lángok, veszélyeztetve egy lakóházat is. A szerencsétlenségben odaveszett a gazdaság 70%-a. Többek között a tűz martalékává vált három köbméter tűzifa is. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tüzet gyerekek okozták.

Ugyancsak hétfőn egy csíkszeredai tűzesethez is riasztották a tűzoltókat. A Tető utcában kapott lángra egy autó. A tüzet hamar eloltották, így csak a motortér égett ki. A szerencsétlenséget elektromos rövidzárlat okozhatta. Az anyagi kár értéke 10 ezer lej.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,351RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb