Nehéz helyzetben a csíki és az udvarhelyi csapat: Nyert az SZFC, kikapott az FK

25

Idegen környezetben szerepeltek a Hargita megyei csapatok a hazai labdarúgó 2. és 3. Liga hétvégi fordulójában. Az FK csíkszereda Temesváron, a Politehnica vendégeként szenvedett vereséget a másodosztály 16. fordulójában, a Székelyudvarhelyi FC viszont a harmadosztály 12. fordulójában Gyulafehérváron tudott győzni. A székelyudvarhelyiek negyvenkét nap kihagyás után nyertek és huszonnyolc napos gólcsendet törtek meg. Mindkét csapat viszont kiesést jelentő helyen tanyázik.

Temesvárról is pont nélkül tértek haza a csíki focisok                                                                Fotó: sspolitehnica.ro

Felemás szereplésen vannak túl a Hargita megyei csapatok a hazai labdarúgó 2. és 3. Liga hétvégi fordulóját követően, a vereséget szenvedő FK Csíkszereda és a győzelemmel záró Székelyudvarhelyi FC is kiesést jelentő helyen áll a tabellán. A csíkiak rangadót játszottak, holnapután pedig újabb derbi vár a csapatra.
Az FK Csíkszereda Temesváron a Politehnica vendégeként lépett pályára szombaton, a két csapat között mindössze egy pont volt a meccs előtt a különbség. A rangadónak beillő találkozón az első nagy helyzet a vendégeké volt, de Csürös fejese után könnyedén fogta meg a labdát a bánságiak kapusa. A hazaiak sokáig nem is jutottak el a csíki kapuig, mert az FK letámadással próbálkozott zavart okozni ellenfelének, amikor pedig megszerezték a labdát inkább távoli lövésekkel igyekeztek veszélyeztetni, így sem a temesváriak, sem pedig a csíkiak nem alakítottak ki nagy helyzeket a kapu előtt az első félidő végéig. A pihenőt követően bátrabban kezdtek a hazaiak, az 50. percben pedig egy bal oldalról beívelt labdára jól érkezett Ignea, aki fejjel juttatta a játékszert a csíki kapuba. Három perccel később Pintér ellen szabálytalankodtak a hazaiak, ám a tizenhatos közeléből megítélt szabadrúgást nem sikerült a csíkiaknak értékesíteniük. Kálmán és Eder lövése is pontatlan volt a folytatásban, majd a 66. percben Jebari–Pintér–Palmes volt a labda útvonala, a beadásból Becze előtt adódott lehetőség, de a temesvári kapus hárította a veszélyt. Ahogy az idő telt, a hazaiak inkább az időhúzásra játszottak, a 84. percben viszont Axente szabadrúgásból közel állt az újabb gólszerzéshez, ám a kapufa megmentette Gyengét. Az utolsó előtti percben a csíkiak is szabadrúgáshoz jutottak, ám Majzik 25 méterről a sorfalba lőtte a labdát. A hosszabbításban Bartának is volt lehetősége a pontszerzésre, ám lövését követően a temesvári kapu fölött szállt el a labda. A találkozónak furcsán vetett véget a játékvezető, ugyanis a csíkiak szöglethez jutottak, ennek elvégzése előtt fújta le a meccset a bíró, emiatt pedig több FK-játékos is reklamált, közülük Lalic másodszor is „besárgult”, így a csíki focisnak a piros lapot is felmutatta a bíró.
A csíkiak 16 ponttal a 17., kiesést jelentő helyen állnak, a következő, hétközi fordulóban, szerdán a szintén 16 pontos, ám az FK-nál jobb gólaránnyal rendelkező Resicabánya ellen javíthat Valentin Suciu csapata.
Megszakadt a sikertelenségi és gólszegénységi sorozata a Székelyudvarhelyi FC-nek. A pénteki gyulafehérvári mérkőzésen az SZFC negyvenkét nap kihagyás után nyert és huszonnyolc napos gólcsendet tört meg a régi-új edzővel, Mészáros Alpárral a kispadon. A kezdeti hazai nyomáson túllépve igazi gólhelyzetet csak az udvarhelyiek alakítottak ki, Iovu és Dinu viszont nagyon kedvező helyzetből sem tudta bevenni az Unirea kapuját. A pihenőt követően újra a gyulafehérváriak voltak a kezdeményezők, sokáig letámadásokkal is próbálkoztak, ám végül az SZFC bírta jobban ezt a fajta játékot, és át is vették az irányítást. Az 58. percben Tcaciuc lövését védte ugyan az Unirea kapusa, de a kipattanót Viorica a hálóba rúgta, így megszerezte a vezetést az SZFC. A gólt követően is bátran játszottak az udvarhelyiek, a 74. percben szöglethez jutott az SZFC, a beívelt labda az Unirea tizenhatosán belül kialakult nagy kavarodásban végül a hazaiak védőjéről, Ivanról pattant a gyulafehérváriak kapujába.
A siker ellenére nem nagyon lélegezhet fel az SZFC, hiszen tíz ponttal továbbra is a kiesést jelentő 14. helyen áll a csapat, a hétvégén ezen javíthat viszont a sereghajtó Zilah elleni meccsen.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek