Néhány százalékos adóemelés

Döntött a gyergyószentmiklósi tanács

97

Kis mértékben emelkednek a helyi adók jövőre Gyergyószent­miklóson – erről legutóbbi ülésén döntött a városi tanács. Átlagosan 3 százalékos emelésre számíthatnak a lakosok.

Növelésről szavazott a helyi tanács. Visszafognák a „cselezést” Fotó: Kertész László

Emelkednek a helyi adók 2019-ben Gyergyó­szent­miklóson. Nagy Zoltán polgármester elmondása szerint minimális adóemelés lesz, az egyes adónemek esetén 3-5 százalékkal kell majd többet fizetniük a lakosoknak, mint idén.
– Amíg nem tudunk látványos megvalósításokat felmutatni a városban, addig nem akarunk adókat emelni – fogalmazott a városvezető. Elmondta azt is, a jövő évi adókra és illetékekre vonatkozó tanácshatározat összeállításakor figyelembe kellett venniük azt, hogy a törvény 1,5 százalékos kötelező emelést ír elő, a Román Nemzeti Bank pedig 3 százalékos inflációt jósol jövőre.
– Nőtt az aszfalt ára, a gáz és a villamos energia ára, kötelező béremeléseket írnak elő, januártól ismét nő a minimálbér, mi ennek ellenére is próbáljuk az idei szinten tartani az adókat – mondta Nagy.
Megjegyezte, egyetlen adónem esetében döntött jelentősebb emelésről a tanács: a nem beazonosítható járművekre eddig 55 lejt fizettek tulajdonosaik, januártól 225 lejt kell fizetni. A polgármester elmondta, előfordult, hogy többen ebbe a kategóriába jelentették be járművüket, mivel így jóval kevesebb volt a fizetnivaló. Az emeléssel arra szeretnék ösztönözni a járműtulajdonosokat, hogy valós adatokat közöljenek, s a szerint fizessék az adót.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek