Negyvenmillió lejre perelték a városházát: Elhalasztották a tárgyalást

23

Szakértői dokumentáció hiánya miatt tegnapról április 8-ra halasztották az Aqua Nova Hargita Kft. és a székelyudvarhelyi városháza peres ügyének tárgyalását.

Az egykori vízszolgáltató, az Aqua Nova Hargita Kft., akivel egy törvénymódosítás miatt kényszerült a város szerződést bontani, óriási összegű követeléseinek érvényesítési szándékával beperelte a várost.
Az Aqua Nova Hargita Kft. áfával együtt közel 40 millió lejt igényel a várostól olyan fejlesztésekért, beruházásokért, amelyeket a mai napig nem igazoltak törvényes dokumentumokkal. E mellé az összeg mellé a meg nem valósított profit címén, valamint kártérítés és további kamatok címén is nagy összegeket követel. A közel 40 millió lej nem kevesebb, mint Székelyudvarhely lakóinak két éven át befizetett adója, a város kétévnyi adóbevétele.
Az új szolgáltató, a Harvíz 60 millió lejes beruházást tervez pályázati forrásból a városban, ami összesen 43 km vízvezeték teljes cseréjét jelentené úgy, hogy ez a városlakóknak nem jelentene többletkiadást. Ezzel szemben a leköszönő szolgáltató olyan beruházásokra követel „vissza” peres úton közpénzt, amelyeket a polgármesteri hivatal kérésére máig sem igazolt hivatalos, törvényes dokumentumokkal.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.