Négyszáznál is többen szaladtak

266

Hatodik alkalommal szervezte meg a székelyudvarhelyi Feel Good SE a Hargita Trail Running terepfutóversenyt. Az öt kategóriában meghirdetett eseményen négyszáznál is többen jelentkeztek belföldről és külföldről egyaránt.

A szaladás mászással is párosult

Öt kategóriában immár hatodik alkalommal szervezte meg a székelyudvarhelyi Feel Good Sportegyesület a Hargita Trail Running terepfutóversenyt. A viadal maratoni távja része volt az országos Circuitul Carpaţilor elnevezést viselő terepfutó körversenynek, a leghosszabb távot ötvennyolcan teljesítették. A félmaratoni távot százhárman fejezték be, míg a cross kategóriát kilencvenhatan teljesítették. Minden kategóriában a Madarasi-Hargita volt a kiinduló- és érkezőpont.
A 42 km-es maratoni távon 1800 méteres szintkülönbséget kellett leküzdjenek a sportolók úgy, hogy a Hargita-hegység négy – Madarasi, Rákosi, Madéfalvi és Csicsói – csúcsára fel kellett szaladjanak. A távot a leggyorsabban Alex Husariu teljesítette (4 óra 56 perc 54,3 másodperc), több mint fél órával hamarabb, mint a második Ovidiu Negus és a harmadik Kokovics László, utóbbi két versenyző között másfél perc volt a különbség. A nőknél Milos Mioarának 6 óra 38 perc, 17,42 másodperc kellett a győzelemhez, aki 13 perc 45 másodperccel szaladt jobb időt, mint a második helyezett Fazakas Bíborka, illetve 48 perccel előzte meg a harmadik Szerb Boglárkát.
A 21 km-es félmaratoni távon 900 méteres szintkülönbséget küzdöttek le a résztvevők, a férfiak versenyét Cristian Marian Moșoiu (1 óra 43 perc 31,39 másodperc) nyerte Kovács Attila (+6 perc) és Bogdan Pădureanu (+9 perc) előtt, a nőknél viszont jóval szorosabb volt a verseny, hiszen az első három befutó két és fél percen belül ért célba. A futamot Tamás Cecília (2 óra 32 perc) nyerte Bokor Kata (+1 perc 14,9 másodperc) és Jakab Enikő (+2 perc 26.1 másodperc) előtt.
A félmaratoni (2 x 10 km) váltók versenyét három kategóriában hirdették meg. A vegyes csapatok viadalát a Bató Boglárka és Bató István kettős nyerte Halauca Florin és Halauca Laura, valamint a Barb Dan és Barb Paula alkotta páros előtt. A női váltók viadalán a Bakti Bernadett és Lázár Zsuzsa alkotta kettős diadalmaskodott a Fülei Kinga és Ambrus Tünde páros előtt, míg a férfiak versenyét a Cseresznyés Atti­la és Demeter Attila duó nyerte, megelőzve a Botos Liviu és Suciu Dan alkotta párost.
A 10 kilométeres cross-viadalon 350 méteres volt a szintkülönbség, a férfiaknál Rarea Miklós nyert Andrei Ivănescu-Gliga és Boda Gergely előtt, míg a nők viadalán Vakaria Edit győzött Ősi Eszter Alíz és Pázmándi Zoltánné előtt.
Az 5 kilométeres családi versenyt huszonöt család választotta, ebben a kategóriában nem hirdettek győztest, viszont minden résztvevőt ajándékcsomaggal jutalmaztak a szervezők.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek