Negyedszerre összejött

Grand Slam-tornát nyert Simona Halep

93

Három elvesztett Grand Slam-torna után csúcsra ért Simona Halep: szombaton délután Párizsban megnyerte a Francia Nyílt Teniszbajnokságot. Halep a harmadik olyan román teniszező, aki megnyerte a Roland Garrost, 45 éve Ilie Nãstase, negyven éve pedig Virginia Ruzici diadalmaskodott a francia fővárosban.

Három elvesztett Grand Slam-döntő után szombaton sikerült révbe érnie Simona Halepnek. A Roland Garros döntőjében 2014-ben Marija Sarapova, tavaly a lett Jelena Osztyapenko, idén az Ausztrál Nyílt Bajnokság fináléjában a dán Caroline Wozniacki győzte le a román teniszezőt.
Szombaton Halepnek az amerikai Sloane Stephens volt az ellenfele, aki tizenegy hónappal ezelőtt még a 957. helyen állt a világranglistán, tavaly viszont megnyerte a US Opent. Az első szettet az amerikai, a másodikot a kostancai lány nyerte, a döntő szettben viszont Stephens zsinórban öt elvesztett játszma után tudott egyet nyerni, a hetedik játszmában Halep egyetlen meccslabdáját kihasználta és megnyerte a mérkőzést. Egyébként Simona Halep az első olyan teniszező, aki úgy szerepelt a világranglista élén hónapokig, hogy nem nyert Grand Slam-tornát, ugyanakkor ő az első olyan női játékos, aki világelsőként nyeri első Grand Slam-tornáját.
Eredmény: Simona Halep – Sloane Stephens 3:6, 6:4, 6:1.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.