Negyedik lett Székelyföld

Kárpátalja a vébé dániája

407

Befejeződött a Londonban megrendezett CONIFA labdarúgó-világbajnokság, amelyen Székelyföld válogatottja a negyedik helyen végzett. Üröm az örömben, hogy Kárpátalja beugróként megnyerte a világbajnokságot.

A negyedik helyen zárt a székely válogatott Fotó: Pál Árpád

Két vereséggel zárta a CONIFA labdarúgó-világbajnokságot Székelyföld válogatottja Londonban, így eldőlt, hogy ezúttal a negyedik helyen végeznek. Az Ilyés Róbert által vezényelt székely válogatott az elődöntőben azzal a Kárpátaljával találkozott, amely úgy jutott ki a sorozatra, hogy Felvidék csapatát helyettesítette, miután azok visszaléptek. Beugróként így is erős csapatot raktak össze, hiszen keretükben voltak olyanok is, akik a magyar élvonalban vagy a második ligában fociznak, míg kapusuk az a Fejér volt, akit a Sepsi OSK foglalkoztat. A mérkőzést hiába dominálta végig Székelyföld, Kárpátalja kegyetlenül kihasználta a hibákat és a 73. percre háromgólos előnyre tettek szert. Pár perc leforgása alatt kettővel válaszoltak a székelyek és az egyenlítésért mentek, de túlságosan kitámadtak, és jött is a negyedik gól, amely lezárta a meccset.
Szombaton Padánia volt az ellenfél, akiktől a csoportkörben vereséget szenvedtek. Ezúttal a 90. perc nem hozott gólt, miként a hosszabbítás sem. Jöhettek a büntetők. Ebben a műfajban az olaszok voltak jobbak. Csizmadia, Csürös, Hodgyai és Györgyi belőtte, Szőcs László úgy állhatott a labda mögé, hogy eldöntheti a bronzérmet, miután Somogyi a korábbi olasz büntetőt védte. Elrontotta, akárcsak az utána következő Csiszer, míg az olaszok nem hibáztak és elvitték a bronzérmet.
A döntőben Kárpátalja remekül játszva 3–2-re nyert és behúzta az aranyérmet. A beugróként részt vevő Kárpátalja azt a bravúrt ismételte meg, mint 1992-ben a Jugoszlávia helyére belépő Dánia a „rendes” Európa-bajnokságon.

CONIFA-világbajnokság
Elődöntő: Székelyföld – Kárpátalja 2–4 (0–1) /Benkő (77.), Bajkó (79.), illetve Toma (36., 57.), Kürti (73.), Peres (90.)/; Észak-Ciprus – Padánia 3–2.
Érmes meccsek: kisdöntő: Padánia – Székelyföld 0–0 (0–0, 0–0) – büntetőkkel 5–4; döntő: Kárpátalja – Észak-Ciprus 3–2 – büntetőkkel.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.