Negyedik lett Novák Károly Eduárd

334

Hollandiában tartották az elmúlt hét végén a parakerékpárosok pálya-világbajnokságát, amelyen Novák Károly Eduárd is részt vett. Két számban is éremért küzdött a csíki sportoló, azonban lemaradt a dobogóról.

Közel állt a dobogós helyezéshez a csíki sportoló a parakerékpáros pályavébén

Remekül helytállt és sokáig éremesélyes is volt Novák Károly Eduárd, azonban lemaradt a dobogóról a csíki sportoló a Hollandiában tartott parakerékpárosok pálya-világbajnokságán. Az Apeldoornban tartott vébét megelőzően a csíkszeredai sportoló Plovdívban edzett, ugyanis az országban egyelőre nincs használható pálya a szakágnak, egyedül a fővárosi Dinamo komplexumban van egy betonból készült körgyűrű, ám ez sem edzésre, sem pedig versenyzésre nem alkalmas.
Novák Károly Eduárd a C4 kategóriában három egyéni számban indult a hollandiai világbajnokságon, ugyanakkor pontozott az omniumban is, amely gyakorlatilag három viadalon szerzett pontok alapján kialakított sorrend. Az egy kilométeres időfutamon a hetedik helyen ért célba, a 200 méteres távon pedig az ötödik helyen zárt. A 4 kilométeres egyéni üldözésben a selejtezőben a negyedik helyen zárt Novák és a bronzéremért küzdött Duenas Gomez Diego Germannal, a kisdöntőben az első három kilométert követően Novák még az első helyen volt, ám az utolsó kilométerben a kolumbiai versenyző remekül hajrázva legyőzte a csíkszeredai sportolót, aki így az előkelő negyedik helyen végzett.
Három versenyszám után om­niumban – azaz összetettben – ekkor még a harmadik helyen állt Novák Károly Eduárd, a szám világbajnoki címéről az utolsó próba, a scratch döntött. A 15 kilométeres futam azonban nagyon átrendezte az összetett állását, az üldözésben győztes Duenas Gomez Diego German legyőzte a mezőnyt, Novák pedig a kilencedik helyen zárt, így összetettben 134 ponttal az ötödik helyen végzett.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek