Negyedik helyen zártak

Remekül szerepelt az FK Csíkszereda a Gheorghe Ola-kupa döntő tornáján
58

Nyolc helyett végül csak hét csapatot rangsoroltak az U10-es csapatok számára kiírt Gheor­ghe Ola-kupa döntőjében. Az FK Csíkszereda csapata kisdöntőt játszott, végül a negyedik helyen zárt. Brügger Dániel lett a torna legjobb focisa.

Remekül szerepelt az FK Csíkszereda a Gheorghe Ola-kupa döntő tornáján

Nagyszerűen szerepelt idén az FK Csíkszereda az U10-es csapatok számára kiírt labdarúgó Gheorghe Ola-kupában. Incze Tibor tanítványai a december első hétvégéjén Csíkszeredában tartott 5. zóna csoportmérkőzéseit megnyerve elsőként zárt, így bejutott a nyolccsapatos döntőbe, amelyet Resicabányán tartottak kedden és szerdán.
A csíkiak úgy utaztak el a döntőre, hogy a tisztes helytállást tűzték ki célul, ám a csapat a vártnál is jobban teljesített. Az FK Csíkszereda az A csoportba kapott besorolást a helyi VSK, a Kolozsvári Academica Luceafărul és az Ilie Oana Ploiești csapataival, ám a Prahova megyeieket végül kizárták, mert a játékosok leigazolásaival gondok adódtak. A csoportmeccsek során Incze Tibor tanítványai könnyedén nyertek a VSK Resicabánya ellen, majd szoros meccsen szenvedtek vereséget a kolozsváriaktól. A kisdöntőben a Hagi Akadémia csapata győzte le az FK-t, így a csíkiak a negyedik helyen zárták a Gheorghe Ola-kupa küzdelmeit.
– Úgy érzem, becsülettel helyt­álltunk, a két elvesztett mér­kőzésen sem játszottunk alárendelt szerepet, sőt labdabirtoklásban jobbak is voltunk ellenfeleinknél. Sorsdöntő volt egy-két nagy egyéni hiba a védelemben, viszont ami elgondolkodtató, az a rossz helyzetkihasználásunk. Szépen kidolgozott helyzetek egész sora maradt ki, a Kolozsvár ellen 2–1-nél két kapufát is rúgtunk. Az eredménytől függetlenül nagyon büszke vagyok a srácokra, az érmek helyett kárpotlásul kaptuk a jelen lévő szakemberek elismerését és a nagyszámú közönség tapsát. Szerintem méltón képviseltük a klub színeit és az erdélyi focit – értékelte a klub honlapján a Gheorghe Ola-kupa döntőjét Incze Tibor, az FK edzője. A csapat egy különdíjat, a legértékesebbet is elhozta Resicabányáról, ugyanis Brügger Dánielt választották a döntő torna legjobb játékosának.

Eredmények
Gheorghe Ola-kupa, döntő torna: A csoport: VSK Resi­ca­bá­nya – FK Csíkszereda 2–8 (a csíki gólszerzők: Brügger 2, Kozma 2, Szép 2, Mihály, Puskás). Ko­lozsvári Academia Lu­ce­afărul – FK Csíkszereda 4–2 (Kozma, Szigyártó). Resicabánya – Kolozsvár 0–6. B csoport: ISK Vas­lui – FC Dănuț Coman Pitești 3–1, Hagi Akadémia Ovidiu – Hid­ro Râm­nicu Vâlcea 6–2, Hagi Akadémia – Pitești 2–1, Vas­lui – Râmnicu Vâlcea 3–0, Pi­tești – Râmnicu Vâlcea 2–1, Vas­lui – Hagi Akadémia 1–0. Kisdöntő: Hagi Akadémia – FK Csík­szereda 4–1 (Kozma Krisztián). Döntő: Kolozsvár – Vaslui 3–1.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.