Negyedik helyen az ISK-FSK

A körbeverés döntött

62

Az elmúlt hét végén rendezték a hazai asztalitenisz Szuperliga első tornáját, amelyen az élmezőnyben zárt az ISK-FSK Székelyudvarhely. Szoros volt a küzdelem a 3–5. helyezésekért, és végül a rangsort a körbeverés miatt az egymás ellen szerzett részmérkőzések döntötték el. Az udvarhelyiek hasonlóan jó szereplésben bíznak a visszavágókon is, egy újabb negyedik hely rájátszást érne.

Rájátszást érő helyen zárták az első tornát a székelyudvarhelyiek

Buzău adott otthont az elmúlt hét végén a hazai asztalitenisz Szuperliga első tornájának, amelyen jelen volt az ISK-FSK Székelyudvarhely csapata is. A gárdák négy nap alatt hét mérkőzést játszottak, ami teljes mértékben igénybe vette a játékosok képességeit. Az ISK–FSK csapatát György Szilárd, Sebastian Loso, Tamás Szabolcs, Cservik Krisztián és György István edző-játékos alkotta, a gárda négy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen végzett, egyforma ponttal a harmadik Konstancával és az ötödik Câmpulunggal.
A székelyudvarhelyiek a tavalyi ezüstérmes Mioveni SK ellen kezdték a tornát, a remek igazolásnak bizonyult Sebastian Loso pedig meg is szerezte a vezetést a csapatnak, de az ellenfél fordítani tudott és bedarálta a betegségéből kigyógyuló György Szilárdot. György István mindkét meccsét megnyerte, Loso is duplázott, míg György Szilárd is hozta a második meccsét, így 5–1-es sikerrel zárta az ISK-FSK a Mioveni elleni összecsapást.
Az első játéknap második fordulójában a tavalyi bajnok TT Câmpulung ellen már egy sokkal pörgősebb udvarhelyi csapat játszott, annak ellenére, hogy az ellenfél elhúzott két győzelemre, Loso és György Szilárd győzelmeivel sikerült kiegyenlíteni a párharcot. Ezután három ki-ki mérkőzés következett, amiből sajnos rendre a câmpulungiak jöttek ki győztesként, és annak ellenére, hogy végig jól játszott az ISK–FSK, 5–2-re nyert a bajnoki címvédő.
A második játéknap első mérkőzésén az a Beszterce volt az ellenfél, aki tavaly háromszor is legyőzte a székelyudvarhelyieket, de ezúttal más volt a forgatókönyv. Tamás váltotta az edző-játékost, György Szilárd és Loso pedig megállíthatatlannak bizonyult, így 5–2-es végeredménnyel sikerült megszerezni a győzelmet. A délutáni mérkőzésen a tavalyi bronzérmes Top Star Konstanca volt az ISK-FSK ellenfele, az elejétől kezdve szoros volt az eredmény, György Szilárd és Loso csupán a világ élvonalába számító Pletea Antonio ellen szenvedett vereséget, így 4–4-es állásnál György Istvánon volt a sor, hogy eldöntse a végkifejletet, az udvarhelyiek edző-játékosa pedig sikeresen teljesítette feladatát, így 5–4 arányban nyert a székelyföldi csapat.
A harmadik játéknap a megerőltető tempótól fáradt volt az ISK-FSK, a Pristavu Câmpulung ellen viszont egy újabb szoros mérkőzést játszott az udvarhelyi gárda. Loso három győzelmet aratott, György Szilárd pedig egyet, de kétszer kikapott, míg György István is két vereséggel várta 4–4-nél az utolsó összecsapást. Az udvarhelyiek edző-játékosa megnyerte ugyan az első szettet, de Tomica Andrei fordítani tudott és behúzta a meccset, ezzel pedig 5–4-re a csapatgyőzelmet is. Délután a frissen feljutott Steaua Bukarest csapata volt az ellenfél, Tamás nem igazán találta legjobb formáját, azonban György Szilárd és Loso tapasztalata és küzdeni akarása az udvarhelyiek javára fordította az eredményt, és 5–2-re sikerült legyőzni a fővárosiakat.
Az utolsó játéknapon a Kolozsvári Politehnica ellen játszottak az udvarhelyiek, György Szilárd és Loso két-két győzelme mellé György István is csatolt egyet, így 5–1 arányban nyert az ISK-FSK
A tornán az első helyet a veretlen Mioveni szerezte meg a TT Câmpulung előtt. A harmadik helyen Konstanca, a negyediken az ISK-FSK Székelyudvarhely, az ötödiken a Pristavu Câmpulung zárt egyaránt négy győzelemmel, a három csapat végső helyezéséről az egymás elleni meccsarány döntött.
A második tornát 2019 februárjában tartják, és amennyiben a visszavágót is az első négy között zárja az ISK–FSK, úgy a székelyudvarhelyiek bejutnak a rájátszásba.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek