Negyedik a magyar váltó

55

A második helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a 3000 méteres verseny B-döntőjében, ezzel a hatodik pozíciót szerezte meg elsőre. Ám az A-döntőben két csapatot is kizártak, így a magyar váltó a negyedik helyre lépett előre, és három olimpiai pontot szerzett. A magyar váltót Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca képviselte a B-döntőben. A B-döntőben a hollandok világcsúccsal győztek, de a magyar váltó is a régi világrekordon belüli időt ért le. A pontos helyezés az A-döntő függvénye volt. Mivel az ottani versenyben két váltót is kizártak szabálytalanság miatt, a magyarok végül a negyedik helyre léptek előre. A bravúros szerepléssel újabb három olimpiai pontot szerzett a magyar delegáció, Jászapáti Petra 1500-on szerzett 6. helye (1 pont) és Liu Shaolin Sándor szintén 1500-as 5. helye (2 pont) után.

Némi meglepetésre a magyar női váltó a negyedik lett a 3000 méteres váltó számban

A kanadaiak immár harmadik olimpiai bajnoki címüket ünnepelhették, hiszen 2010-ben egyszer már állhattak a dobogó tetején és tagjai voltak a Pjongcsangban győztes csapatnak is. Emellett Szocsiban két ezüstérmük is volt a csapatversenyben és jégtáncban.
A sílövők vegyes váltóját rendezték meg tegnap a téli olimpián. A már majdnem egy perccel vezető németek befutó embere sokat hibázott a lövészeten, így Franciaország győzött Norvégia és Olaszország előtt. A két női versenyző után a németek toronymagasan, majdnem egyperces előnnyel vezettek, s bár Erik Lesser is némileg kényelmesre vette a figurát, még így is több mint félperces előnnyel váltotta Arnd Peiffert. Ő azonban két lövést is elhibázott, így viszont Martin Fourcade az első lövészet után utolérte és meg is előzte, ráadásul a norvégok és az olaszok is ott voltak húsz másodperces távolságban. Fourcade vette az akadályt, Peiffer viszont négyszer is hibázott az utolsó lövészeten, ami büntetőkört jelentett. Így viszont a korábban büntetőkört futó norvégok ölébe pottyant az ezüst, míg a németeknek az olaszokkal kellett csatázniuk a bronzért, amit aztán el is vesztettek, mert Dominik Windisch a célegyenesben lefutotta Peiffert. Martin Fourcade harmadik olimpiai aranyát nyerte Pjongcsangban, összesítésben ötnél tart, hiszen kettőt még Szocsiban nyert.

A tegnapi érmesek

Műkorcsolya. Jégtánc: 1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada), 2. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország), 3. Maia Shibutani, Alex Shibutani (Amerikai Egyesült Államok).
Síakrobatika. Női félcső: 1. Cassie Sharpe (Kanada), 2. Marie Martinod (Franciaország), 3. Brita Sigourney (Amerikai Egyesült Államok).
Rövidpályás gyorskorcsolya. Női 3000 m váltó: 1. Dél-Korea (Sim Szuk Hi, Csoi Min Dzsung, Kim Je Dzsin, Kim Al Ang), 2. Olaszország (Arianna Fontana, Cecilia Maffei, Lucia Peretti, Martina Valcepina), 3. Hollandia (Suzanne Schulting, Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven).
Sílövészet. Vegyes váltó: 1. Franciaország (Marie Dorin Habert, Anais Bescond, Simon Desthieux, Martin Fourcade), 2 Norvégia (Marte Olsbu, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Boe, Emil Hegle Svendsen), 3. Olaszország (Lisa Vittozzi, Dorothea Wierer, Lukas Hofer, Dominik Windisch).
Északi összetett. Nagysánc/10 km: 1. Johannes Rydzek, 2. Fabian Riessle, 3. Eric Frenzel (mind Németország).
Jégkorong. Nők: a 7. helyért: Svédország – Korea 6–1; az 5. helyért: Svájc – Japán 1–0.
Jégkorong. Férfiak, rájátszás: Amerikai Egyesült Államok 5–1, Szlovénia – Norvégia 1–2 – aranygóllal, Finnország – Dél-Korea 5–2, Svájc – Németország 1–2 – aranygóllal.

A mai műsor

Ma hajnalban tartották az alpesi sí női lesiklás és a síakrobatika férfi krossz döntőjét és lejátszották a Csehország – Amerikai Egyesült Államok negyeddöntőt a férfiak jégkorongtornáján. Fél tíztől az orosz–norvég második negyeddöntőt és a női torna bronzmérkőzését, a Finnország – Orosz Olimpiai Csapat találkozót rendezik. Tíz órakor kezdődik a sífutók női és férfi csapatsprintje, 13 órától lesz a gyorskorcsolyázók női és férfi csapatversenyének döntője, a női kettes bob utolsó két futamára pedig 13.40-től kerül sor. A napot a férfi hokitorna utolsó két negyeddöntője, a Kanada – Finnország és a Svédország – Németország mérkőzés zárja.

A holnapi műsor

2.30–4.00 Hódeszka női ugrás döntő
4.30–5.40 Síakrobatika férfi félcső döntő
6.10–9.00 Jégkorong nők, döntő Kanada – Amerikai Egyesült Államok
6.30–8.00 Alpesi sí férfi műlesiklás döntő
12.00–14.45 Rövidpályás gyorskorcsolya férfi 500 m, női 1000 m és férfi 5000 m váltó döntő
12.20–13.05 Északi összetett csapatverseny döntő
13.15–14.45 Sílövészet női 4 x 6 km váltó döntő

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek