Negyeddöntős Székelyföld

Világbajnokság Londonban

240

Londonban elkezdődött a ConIFA labdarúgó-világbajnokság, amelyen Székelyföld alakulata is ott van. A C csoportba besorolt székelyek az első két meccsüket magabiztosan húzták be és kerültek be a negyeddöntőbe az utolsó meccs eredményétől függetlenül.

Két könnyed győzelemmel kezdett Székelyföld válogatottja

Két nagyon sima győzelemmel mutatkozott be Székelyföld labdarúgó-válogatottja a Londonban zajló ConIFA-világbajnokságon. Az Ilyes Róbert által dirigált székelyföldi alakulat a C csoportba kapott besorolást a csendes-óceániai Tuvalu, a zimbabwei Matabeleland, illetve Padánia társaságában.
Az első két meccset a fiúk nagyon simán hozták. Tuvalu ellen egy percig sem volt kérdéses, hogy ki a jobb, ám hiába volt sok székely helyzet, azokat végül csak a második félidőben sikerült értékesíteni. A második meccsen a szívósan küzdő Matabeleland ellen játszottak, amelyet több száz Londonban élő magyar követett a helyszínen, igazán jó hangulatot teremtve. Nem hiányozhatott a székely és a magyar zászló, vagy épp a két himnusz, miként az Ismerős Arcok Nélküled című száma sem, vagy épp a piró és a füstbomba. Az ellenfél a 23. percben emberhátrányba került, majd a félidő végén potyogni kezdtek a gólok. Fülöp, György, majd Magyari is betalált, hogy 45 perc után eldőljön minden.
Székelyföld harmadik csoportmeccsét vasárnap este a szintén két győzelemmel álló Padánia ellen játszotta. Az eredménytől függetlenül mindkét csapat bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.

ConIFA-világbajnokság
1. meccs: Székelyföld – Tuvalu 4–0 (1–0) /Bajkó Barna (23., 61., 66.), Magyari Szilárd (74.)/.
Székelyföld felállítása: Nagy – Kilyén, Benkő-Bíró, Csizmadia (Rózsa), Csiszer – Mitra (Gazda), Szőcs Loránd – Györgyi (Magyari), Fülöp, Kis (Szőcs László) – Bajkó. Edző: Ilyés Róbert.
2. meccs: Székelyföld – Ma­ta­beleland 5–0 (3–0) /Fülöp István (31.), Györgyi Arthúr (40.), Magyari Szilárd (42., 55.), Hodgyai László (90.)/.
Székelyföld felállítása: Somogyi – Csíki, Tankó, Csizmadia (Rózsa), Csiszer – Csűrös, Gazda – Magyari, Fülöp (Kis), Györgyi (Szőcs Loránd) – Bajkó. Edző: Ilyés Róbert.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.