Négyből három az Elit Ligában

Történelmi siker

44

Az FK Csíkszereda utánpótláscsapatai közül három is a korosztályos Elit Ligában folytathatja a küzdelmeket. Utolsóként az U18-as korosztályos csapat jutott a legmagasabb osztályba.

Izgalmas mérkőzés után ünnepelt az FK Csíkszereda U18-as csapataa szerző felvétele

Óriási sikert könyvelhet el az FK Csíkszereda, a klub utánpótláscsapatai közül három is a korosztályos Elit Ligában folytathatja a küzdelmeket. Először szerepelhet három csíki csapat a legmagasabb osztályban.
Az U19-es bajnokságban a 3. selejtezőcsoportot százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az FK U19-es gárdája, amely szombaton az utolsó fordulóban Sepsiszentgyörgyön győzte le 4–0-ra a Sepsi OSK-t. A 14. selejtezőcsoportban az FK U18-as csapata a szintén Elit Ligába jutásért harcoló Medgyesi Gaz Metant fogadta. A kiélezett mérkőzésen a vendégek kétszer is vezetéshez jutottak, ám a csíkiaknak sikerült egyenlíteni minden alkalommal. Fél perccel a rendes játékidő letelte előtt a vendégek a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, Badi Tibor pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt, így az FK, ha nehezen is, de 3–2-re megnyerte a találkozót. Az U19-es Elit Ligában így az FK Csíkszereda két csapatot indíthat.
Az U17-es bajnokság 3. selejtezőcsoportjában az FK Csíkszereda 7–0-ra nyert a Sepsi OSK ellen és pontveszteség nélkül nyerte a csoportot. Az FK U16-os csapata, amely a 14. csoportban szerepelt, 3–0-ra nyert a medgyesiek ellen, így 16 ponttal a negyedik helyen zárta a selejtezős sorozatot. Amíg az U17-es csapat az Elit Ligában, addig az FK U16-os csapata az országos bajnokságban folytathatja majd a küzdelmeket.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek