Négy pont két meccsből

74

Bécsből sikerült elhozni a három pontot, míg a MAC Budapest ellen is közel járt a győztesnek kijáró pontok bezsebelése, végül hosszabbításban alulmaradt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. Folytatás a Fehérvári Titánok ellen, akikkel győzelmi kényszerben játszanak a csíkiak.

Egy pontot raboltak a MAC-tól a csíkiak Fotó: László F. Csaba

Utolsó alapszakaszbeli kiszállását Bécsben kezdte meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, majd tegnap este a MAC Budapest ellen folytatták.

Nyögvenyelős bécsi túra
A kötelező győzelem reményében lépett jégre a kék-fehér alakulat a ligaújonc Vienna Capitals II. ellen Bécsben, akiket még a múlt év utolsó hazai meccsén nagyon könnyedén győztek le. Ezúttal meggyűlt a baja a csíki csapatnak, hiába vezettek kétszer is a meccs első két harmadában, a hazaiak mindannyiszor egyenlítetek, sőt a statisztika szerint sokkal többször próbálkoztak a gólszerzéssel. A harmadik játékrészben a rutin viszont kidomborodott a két együttes között. Előbb Fodor visszavette a vezetést, majd Brnak üres kapus góllal lezárta a három pont kérdését.

Ki-ki meccs a Tüskecsarnokban
Vasárnap este a MAC Budapest – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés nemcsak rangadó volt, hanem „vérre” menő küzdelem. A MAC-nak azért volt fontos a három pont, hogy ne szakítsa le az őt üldöző Dunaújvárost, míg a Sportklubnak a felsőházi rájátszást érő negyedik hely volt a tét.
Ennek fényében igazán jó meccset játszottak a felek. Az iramra egyáltalán nem lehetett panasz, mindkét oldalon maradtak ki ziccerek, míg a gólok sorát Bjelov kezdte egy távoli bombával, amelyet Terbócs egalizált ki. A második felvonásra is akadt bőven dolguk a kapusoknak. A harmadot a MAC kezdte aktívabban, majd fokozatosan kiegyenlítődött a játék képe. A 27. percben előbb Egyes hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, amelyet Somogyi fordulásból büntetett, átvéve a vezetést a hazaiaknak. A gól felrázta a kék-fehéreket. Előbb Rokaly Sz. lőtt vasat, majd Fabus rontott szólót. Ezt követően a hazaiakon volt a sor. Klempa rávezetését fogta Ruczuj, majd a 34. percben Bodó találatát érvénytelenítették a játékvezetők, jogosan, miután a korongot rúgva továbbította a Sportklub ketrecébe. A 36. percben pedig már egyenlő volt az állás, újfent. Valchart még szerelni tudták, de a pakk Taratuhin elé került, aki nem kegyelmezett. A zárás a MAC-ot találta támadásban, és előbb Somogyi, majd az új légiós Mansson löketénél kellett nagyot fogjon Ruczuj. Az utolsó felvonás is parázs csatát hozott, amely során talán valamivel aktívabb volt a hazai csapat, de a csíkiak hálóőre mesterien védett. A legnagyobb helyzet az 52. percben született, amikor előbb Orbán szólójánál kellett észnél legyen Ruczuj, majd a vas is megmentette Nagy K. löketénél. Az utolsó három és fél percet hátrányban játszották a kék-fehérek, amelyet sikerült kivédekezni, de 30 másodperc áttolódott a hosszabbításra. Ezzel meg nem tudtak élni a hazaiak, majd a 63. percben egy rossz vendégcserénél Dansereau ugrott ki egyedül és mattolta Ruczujt.
Folytatás ma este a Fehérvári Titánok otthonában, ahol kötelezően győzni kell a négybe kerülésért.

[box type=”shadow” ]Erste Liga, eredmények

Péntek: Vienna Capitals II. – Csíkszeredai Sportklub 2–4 (1–1, 1–1, 0–2) /Szabad (11.), Kuqali (34.), illetve Golovin (1.), Valchar (30.), Fodor (50.), Brnak (59.)/; Ferencvárosi TC – Újpest 4–3 (2–1, 1–1, 1–1) /Jabornik (13., 20.), Könczei (35.), Shupe (58.), illetve Varga (19.), Ropret (40.), Caladi (51.)/; Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 2–5 (0–0, 0–0, 2–5) /Schoenmakers (52.), Láday (59.), illetve Turcotte (42.), Becze (48.), Hári (51.), Azari (53.), Orbán A. (54.)/; DVTK Jegesmedvék – Brassói Corona 7–2 (1–1, 3–1, 3–0) /Vas J. (2.), Tóth A. (22.), Kulmala (23., 41.), Láda (24.), Sakaris (8.), Pavuk (53.), illetve Filip (17.), Walls (26.)/.
Vasárnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Brassói Corona 3–2 (1–1, 0–0, 2–1) /Nagy M. (9., 42., 47.), illetve Molnár Zs. (19.), Zabludovszkij (51.)/; MAC Budapest – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 1–0) /Terbócs (16.), Somogyi (26.), Dansereau (63.), illetve Bjelov (12.)/, Taratuhin (36.)/; DVTK Jegesmedvék – Ferencváros TC 3–1 (2–0, 0–1, 1–0) /Magosi (10.), Vas J. (15.), Pavuk (42.), illetve Rafaj (22.)/. Az Újpesti TE – Vienna Capitals II. találkozó tegnap este lapzárta után ért véget. A mai műsor: Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub (19.30), MAC Budapest – Brassói Corona (20).[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.