Négy pont Felcsíknak

Sima csíki sikerek születtek Gyergyó ellen Fotó: László F. Csaba
128

Négy találkozót rendeztek az elmúlt hétvégén a hazai U16-os jégkorongbajnokságban, Csíkszeredában újra megyei rangadó volt. A Felcsík SK Galacon szerepelt, az első összecsapás tömegverekedéssel ért véget. Megkezdte szereplését a romániai U20-as válogatott a Divízió II A csoportos vébén, a többségében székelyekből álló csapat a házigazda britektől szenvedett vereséget.

Sima csíki sikerek születtek Gyergyó ellen Fotó: László F. Csaba

Három Hargita megyei csapat lépett pályára az elmúlt hétvégén a hazai U16-os jégkorongbajnokságban, a Csíkkarcfalvi Felcsík SK először utazott Galacra, és nem kis meglepetést okozva, négy ponttal tért haza. A két ISK közötti meccsnek ezúttal a gyergyószentmiklósiak voltak a házigazdái, noha a mérkőzéseket Csíkszeredában játszották.
A Felcsík SK idén nevezett először a román U16-os bajnokságba, a csapat eddig csak a megyében – hazai környezetben és Gyergyószentmiklóson – játszott, az elmúlt hétvégi kiszállásuk volt az első kétnapos túra, Galacra utaztak a csíkkarcfalvi hokisok. A szombati meccsen huszonnyolc percet kellett várni az első gólra, ezt a Felcsík SK szerezte, ám három perc alatt a Dunărea megfordította az állást. A második szünet előtt előbb egyenlített, majd újra megszerezte a vezetést a Felcsík SK, a harmadik harmadban gól nem esett, így a csíkkarcfalviak behúzták az első galaci meccset. A találkozó egyébként tömegverekedéssel zárult, igaz, nem sikerült kiderítenünk, melyik csapat nyert ökölvívásban. Vasárnap délelőtt a hazaiak kétszer is vezettek, ám a Felcsík SK-nak sikerült egyenlíteni, végül aranygóllal húzta be a meccset a Dunărea.
Csíkszeredában az ISK Gyer­gyószentmiklós az ISK Csíkszeredát fogadta, az egykor rangadónak számító összecsapáson tizenkilenc csíki és négy gyergyói gólt láthatott a közönség. Az ISK Csíkszereda holnaptól hétfőig a magyar bajnokságban szerepel, a csapat Győrben, Budapesten, Székesfehérváron, Debrecenben és Miskolcon játszik.
Eredmények: Galaci Dunărea – Felcsík SK 2–3 és 3–2 – hosszabbítás után. A vendégek gólszerzői: Antal Lehel 3, Császár Hunor és Both Alpár. ISK Gyer­gyószentmiklós – ISK Csíkszereda 1–7 és 3–12. Gólszerzők: György 2, Bartis, Borsos, illetve Antal L. 7, Tamás 6, Csiszér 3, Banceanu, Kurkó, Bajkó.

Vereségek a nyitányon
Mind a magyar, mind a romániai válogatott vereséggel kezd­te az U20-as jégkorong-vi­lág­bajnokságot. Magyarország a Cour­chevelben és Méribelben zajló Divízió I A csoportos vébé nyi­tónapján a lettektől szenvedett vereséget, míg Románia a Dum­fries-ben zajló Divízió II A csoportos világbajnokság első napján a házigazda britektől kapott ki.
Eredmények: Magyarország – Lettország 1–4 (a magyar gólt Szalma lőtte); Nagy-Britannia – Románia 3–2 (a vendégek góljait Sándor Zoltán, Részegh Zsolt lőtte).
A magyar–francia és a Japán – Románia találkozók tegnap lapzárta után értek véget.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.