Négy nyert mérkőzésre az arany

Hozó Levente: Az apró hibákon fog múlni minden

46

Elkezdődik a jégkorong Erste Liga fináléja, amelyben az alapszakasz, illetve középszakasz első helyén végző Ferencváros-Telekom ellenfele az alapszakasz második, illetve középszakasz negyedik pozíciójában végző Csíkszeredai Sportklub lesz. Hozó Levente másodedző szerint a célt a csapat elérte a döntőbe jutással, ugyanakkor kiemelte, hogy az aranyért szállnak harcba.

Az Erste Liga döntő összecsapásaira készül a Sportklub. Az aranyért szállnak harcba

A jégkorong Erste Liga elérkezett az utolsó méterekhez, egyben a legfontosabb részéhez, a döntőhöz, amelybe – a szezonban mutatott játék alapján – a két legjobb csapat került. A Ferencváros-Telekom az alapszakaszban, majd a középszakaszban elért elsősége miatt élvezi a pályaelőnyt a Csíkszeredai Sportklubbal szemben, és mondhatni kedvezőbb helyzetből várhatja az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot.

Egyszer játszottak döntőt
A két csapat egy alkalommal már játszhatott egymással döntőt egy nemzetközi sorozatban, méghozzá a 2003/2004-es idényben, amikor a Pannónia Liga fináléjában találkoztak. Az oda-visszavágó alapon működő fináléban Budapesten az AstraZeneca (jelenleg Jégpalota Káposztásmegyeren) csarnokban 38 perc után a Sportklub 5–3-ra vezetett, amikor leszálltak a jégről és nem folytatták a játékot. A találkozót 5–0-s hazai sikerrel írták jóvá, ám a visszavágón a Sportklub 6–1-re hozta a rendes játékidőt, majd szétlövésekkel behúzták a kupagyőzelmet.

Közös liga
A Csíkszeredai Sportklub sem a magyar bajnokságban, sem a MOL Ligában, sem az Erste Ligában nem találkozott a Ferencvárossal az elmúlt években. Ebből a szempontból pedig premiernek számít e párharc. Az elmúlt évek során a Csíkszeredai Sportklub a 2010/2011-es idényben felért a csúcsra, míg két évre rá be kellett érje az ezüsttel. Azóta viszont a tavalyi idény volt a legsikeresebb, amikor a harmadik helyen zárt a gárda. A Ferencváros ennél nehezebb időszakokon van túl. A legutóbbi két idényben hatalmas csatára kényszerítette a negyeddöntőben a későbbi győztes ellenfelét – DVTK, illetve MAC –, de a bravúr elmaradt. Idén viszont remek csapat állt össze Pesterzsébeten.
Kiindulási alapot a magunk mögött hagyott szezon tud adni. Ebben, hogyha nagyon leegyszerűsítsük a dolgokat, akkor 3–3-ra állnak a felek. Mindenki behúzta a hazai pályán játszott találkozóit. Pesterzsébeten viszont többgólos hazai sikerek születtek, míg Csíkszeredában hosszabbítás, illetve szétlövések döntöttek, vagy épp egy gólon múlott minden.

Ismerjük egymást
Az elutazás előtt Hozó Leventét, a Csíkszeredai Sportklub másodedzőjét kérdeztük az eddigi tapasztalatokról, illetve arról, hogy mit vár majd a finálétól.
– A rájátszás teljesen más, mint az alapszakasz, vagy épp a középszakasz. Mindenki bizonyítani akar, és mindenki nagyon keményen kiveszi a részét a munkából. Három jó sor áll a rendelkezésünkre, míg a negyedikben is olyanok vannak, akik bármikor be tudnak ugrani és megfelelően tudják pótolni a hiányzókat. A lényeg, hogy mindenki a maximumot hozza ki magából. A fiúk válláról a teher leesett, hiszen a célt a döntőbe jutással teljesítettük, de ugyanúgy megyünk előre, mint korábban, és győztesként akarunk majd kijönni a párharcból – fogalmazott Hozó.
Míg a Csíkszeredai Sportklub nehéz párharcokból jön, hiszen a Brassót és az Újpestet kellett legyőzze, addig a Ferencváros két könnyed sikerrel abszolválta a negyeddöntőt és az elődöntőt. Plusz pihenőnapok vannak a túloldalon. Erről is kérdeztük a másodedzőt.
– Aktív pályafutásom során sokkal jobban szerettem az olyan momentumokat, amikor meccsből mentünk bele egy fontos párharcba. Persze ez kétélű dolog. Véleményem szerint minden a játékosokon, illetve a mögöttük levő stábon múlik, hogy miként tudják kezelni a pluszterhelést. A döntőben félre kell tenni mindent, ami eddig volt, és előre kell tekinteni. Ismerjük egymást, hiszen már hat alkalommal játszottunk egymás ellen. A stábok is feltérképezik egymás játékát. Az apró hibákon fog múlni minden – zárta Hozó Levente mondanivalóját.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek