vasárnap, november 29, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Négy korosztályban indul az FK

Szombaton elkezdődnek az országos labdarúgó Elit Liga küzdelmei. A 2019/2020-as idényben az FK Csíkszereda utánpótláscsapatai négy korosztályban indulnak, a hétvégén viszont csak három gárda kezdi meg a küzdelmeket. Az elmúlt évekhez képest Hargita megyéből idén csak egy klub indított csapatokat az utánpótlás-bajnokságokban.

Először szerveznek az U15-ös csapatoknak Elit Ligát. A csíkiak nem ismerik ellenfeleiket

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) az elmúlt héten tette közzé az országos utánpótlás-bajnokságok csoportbeosztásait és a 2019/2020-as idény műsorát. Egyetlen kivétel az U15-ös Elit Liga, amelynek sem a kiírása, sem a csoportbeosztása nem ismert még. Az elmúlt években Hargita megyéből két klub volt érdekelt az országos utánpótlás-bajnokságokban, ám a 2019/2020-as idénytől kezdve ez egyre apadt: az FK Csíkszereda négy korosztályba nevezett, míg a Székelyudvarhelyi FC sem az Elit Ligában, sem pedig a második vonalat jelentő országos bajnokságban nem indul. Pedig a 2018/2019-es kiírásban az U19-es ob-ben a csoportkör második helyén zárt és a zónadöntőben szerepelt az SZFC.
A 2019/2020-as kiírásban az Elit Ligában az akadémiák és utánpótlásképző központok országos rangsorán szerepelt klubok csapatai kaptak helyet, és ennek alapján sorolták be a csoportokba is a gárdákat. Az U19-es és U17-es Elit Liga Keleti csoportjában szerepel majd az FK Csíkszereda, ellenfelei pedig az FC Botoşani, a CSM Politehnica Iaşi, a SCM Gloria Buzău, a LPS Buzău, a FC Viitorul Konstanca, a Bukaresti Dinamo, a Bukaresti CSA Steaua, a Bukaresti CS Sport Team, a Bukaresti FCSB, a FC Voluntari és a Concordia Chiajna lesz. Az országos bajnokságban hét hétcsapatos és négy nyolccsapatos csoportot alakítottak ki.
Az U16-os Elit Ligában két tizenegy és egy tizenkét csapatos csoportba sorolták a csapatokat, az FK Csíkszereda az I. csoportban kapott helyet, ahol az FC Botoşani, a LPS Suceava, a CSM Politehnica Iaşi, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Brassói Kids Tâmpa, a Brassói Colțea, a Chindia Târgoviște, az ISK Târgoviște, az Astra Giurgiu és a Petrolul Ploiești lesznek az ellenfelek.
Az U15-ös Elit Liga, a női felnőtt és U15-ös bajnokságok lebonyolítási rendszerét a hónap közepén közli majd a FRF végrehajtó bizottsága – derült ki a szakszövetség honlapján közzétett közleményből.

Idegenben kezdenek
Az FK Csíkszereda mindhárom Elit ligás csapata idegenben kezdi meg a 2019/2020-as bajnoki évadot szombaton. Érdekesség, hogy a kezdéstől számítva öt héten keresztül mindhárom korosztályban szombatonként és szerdánként is pályára lépnek a csapatok, így augusztus 10. és szeptember 14. között tíz fordulót rendeznek az Elit Ligában.
Az U19-es és U17-es csapat az első fordulóban az FC Botoşani otthonában játszik, míg az U15-ös gárda Târgovișten lép pályára a helyi Chindia ellen.
A második fordulóban már hazai közönség előtt lépnek pályára az FK csapatai, erre jövő szerdán, augusztus 14-én kerül sor: az U19-es és U17-es gárda a CSA Steauát, míg az U15-ös csapat az FC Botoşani-t fogadja. A jövő hétvégén, augusztus 17-én az U16-os csapat szabadnapos lesz, míg az U19-es és U17-es gárdák a fővárosban a CS Sport Team ellen játszanak a harmadik fordulóban.
A negyedik fordulóban ismét mindhárom csíki csapat hazai környezetben játszik, az U17-esek és U19-esek a Concordia Chiajnát, míg az U15-ösök a LPS Suceavát fogadják 21-én. Három nappal később az FK mindhárom csapata Iaşi-ban a Politehnica ellen lép pályára, míg augusztus 28-án az U19-es és U17-es gárda a FCSB-t, míg az U15-ösök a Brassói Colțeát fogadják. A hónap utolsó napján az FK Csíkszereda U17-es és U19-es csapatai a Gloria Buzău otthonában lépnek pályára, míg az U15-ös gárda székely rangadót játszik Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK ellen.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb