péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Négy helyszínen adhatók le

Az Eco-Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Kft., Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával karöltve üveggyűjtési akciót szervez a megyeszékhelyen. Június 27-én, csütörtökön négy helyszínen veszik át a kiöblített ásványvizes-, üdítős-, alkoholos-, parfümös- és befőttesüvegeket. Kilogrammonként 40 banit kapnak mindazok, akik csatlakoznak a felhíváshoz.

Június 27-én, csütörtökön 10 és 17 óra között a csíkszeredai – és nemcsak – lakosok leadhatják a háztartásokban felgyűlt üveghulladékot. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és az Eco-Csík Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. ugyanis gyűjtést szervez a megyeszékhelyen.
Pál Tamás, az Eco-Csík Kft. vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: minden leadott kilogrammért 40 banit fizetnek majd.
– Mindazok, akik üveget akarnak értékesíteni, hozzák magukkal a személyi igazolványukat, mert ez alapján állítjuk ki a fizetési utalványukat. Ezzel lehet kiváltani a hulladékért járó összeget – közölte Pál Tamás, megjegyezve: a cég székhelyén lehet majd átvenni a készpénzt.
Mint kiderült, négy helyszínen veszik át az üveghulladékokat: a Nagyrét utcában, Csíksomlyón a gyermekotthonnal szemben, a Testvériség sugárúton a Gyermek sétány bejáratánál és a Zsögöd utcában a kultúrotthonnal szemben.
Az akció során beválthatók a kiöblített ásványvizes-, üdítős-, alkoholos-, parfümös- és befőttesüvegek, de tilos leadni az ablaküveget, tükröt, villanyégőket, hőálló üvegedényeket, neoncsöveket, szemüvegeket, gyógyszeres üvegeket, illetve üvegtörmelékeket. Mint megtudtuk: mindez azért van így, mert bizonyos üvegeknek eltérő az újrahasznosítási technológiája.
– Bízunk benne, hogy sokan csatlakoznak a felhíváshoz. Gondolkodunk azon, hogy a környékbeli falvakat is bevonjuk az akcióba, de ez majd a csíkszeredai gyűjtés után derül ki. Meglátjuk, mennyire van igény erre a típusú újrahasznosítási akcióra – mutatott rá Pál Tamás, akitől azt is megtudtuk, hogy a környezetvédelem mellett azért is fontos az üveggyűjtés, mert a törvények szerint a kidobott hulladék 42 százalékát újra kell hasznosítaniuk.

Keresztes Bea

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb