Négy Hargita megyei helyszínen A viszkis

138

Székelyudvarhelyen, Csík­csi­csó­ban, Gyer­gyó­szentmiklóson és Szé­kely­keresztúron is közönségtalálkozóval összevont filmvetítés lesz a következő napokban, Csíkszeredában viszont egyelőre nem láthatjuk A Viszkis című, Ambrus Attila életét feldolgozó magyar filmet.

Romániában január 26-tól vetíthetik a Cinema City filmszínházaiban A Viszkis című életrajzi filmet, a Vándormozi jóvoltából azonban már ezt megelőzően is megtekinthető lesz az Antal Nimród által rendezett játékfilm.
A tulajdonképpeni romániai ősbemutató így Székely­udvarhelyen lesz, ahol már holnap levetítik a filmet 16.30 és 20.30 órától az Udvarhelyi Moziban. Január 25-én, csütörtökön Csíkcsicsóban, a helyi kultúrotthonban mutatják be a filmet ugyancsak 16.30 és 20.30 órától, 28-án, vasárnap 19 órától a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központban, 29-én, hétfőn pedig szintén 16.30 és 20.30 órától Székelykeresztúron a Művelődési Házban vetítik A Viszkist. Ezen alkalmak mindegyikén személyesen is ott lesz Ambrus Attila, a vetítést követően pedig közönségtalálkozó lesz.
Jegyeket online vásárolhatnak a www.avandormozi.ro web-
oldalon, valamint a Mr. Music Zeneboltban (Udvarhelyen), a Csíkcsicsói Polgármesteri Hivatalban, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központban, Keresztúron pedig a kulturális irodában. A jegyek egységesen 30 lej értékűek, és nem helyre szólnak: érkezési sorrendben foglalhatják el a székeket.
Meglepő, hogy a csíkszeredai közönség – legutóbbi információink szerint – egyelőre nem láthatja A Viszkist a Csíki Moziban. Ráduly Róbert Kálmán polgármestert szombaton kérdeztük ez ügyben. „Sajnos nem tudok részletekkel szolgálni” – válaszolta az elöljáró.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.