Négy győzelem, tíz vereség

Elkezdődött a kosárlabda utánpótlás-bajnokság

78

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a hazai kosárlabda utánpótlás-bajnokság, a pontvadászatban csíkszeredai, gyer­gyó­szentmiklósi és szé­kely­udvarhelyi csapatok is szerepelnek. Három korosztályban mindössze négy mérkőzést sikerült megnyerniük a megyebelieknek, három siker a VSK Csík­szereda, egy pedig az ISK Gyer­gyó­szentmiklós nevéhez fűződik.

A VSK Csíkszereda U15-ös lánycsapata két győzelemmel kezdte a 2018/2019-es bajnoki idényt

Elkezdődtek a hazai kosárlabda utánpótlás-bajnokságok, az elmúlt hétvégén több Hargita megyei csapat is pályára lépett. Csupán egy gárda, a Székelyudvarhelyi Vendor U13-as fiúcsapata nem játszott, a Küküllő-partiaknak is a hétvégén elkezdődik a pontvadászat. A Vendor az A5 csoportba kapott besorolást, ellenfelei pedig az ISK Tulcea és a BC Alpha Bukarest lesznek.
Az U14-es korosztályban a fiúknál a VSK Csíkszereda a D1 csoportba kapott besorolást a Brassói Galactica és a Kézdivásárhelyi KSE csapataival. A csíki fiúk az első tornát egy győzelemmel és egy vereséggel zárták. A korosztályban egyébként harminchárom csapat szerepel, a gárdákat tizenegy háromcsapatos csoportba sorolták a bajnokság első szakaszában.
Az U15-ös korosztályban a fiúknál harminckét csapat négy nyolcas csoportban harcol az első szakaszban. Az ISK Gyergyó­szent­miklós a 4. csoportban kapott helyet egy otopeni-i, négy fővárosi, egy ploiești-i, egy Râm­nicu Sărat-i és egy iași-i gárdával együtt. A tornák során minden gárda három-három mérkőzést játszik, a gyergyóiak az elsőt vereségekkel zárták.
A lányoknál a szakaszövetség két nyolcas csoportba sorolta a részt vevő tizenhat gárdát, a VSK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmik­lós a 2. csoportban szerepel a kéz­divásárhelyi, a sepsiszentgyörgyi, egy bukaresti, egy botoșani-i, egy iași-i és egy târgoviștei gárdával. A Târgoviștén tartott tornán négy csapat vett részt, három pedig Iași-ban játszott, utóbbi helyszínen az ISK Botoșani nem jelent meg. A VSK Csíkszereda a háromból két mérkőzést megnyert és csupán a bajnokesélyes fővárosi Olimpiától szenvedett vereséget, míg az ISK Gyergyószentmiklós egy találkozót zárt sikerrel. A hargitai csapatok rangadóját a megyeszékhelyiek nyerték.
Az U18-as korosztályban a lányoknál ugyancsak tizenhat csapatos a mezőny, a gárdákat itt is két csoportba sorolta a Román Kosárlabda Szövetség. A VSK Csíkszereda az 1. csoportba kapott besorolást két brassói, illetve egy nagyszebeni, egy dési, egy szatmárnémeti, egy gyulafehérvári és egy nagyváradi csapattal. A csíkiak első tornájának Brassó adott otthont, ám sajnos a lányok nem jártak sikerrel.

Eredmények
U14, fiúk: KSE Kézdi­vásár­hely – VSK Csíkszereda 30:42, VSK – Galactica Brassó 31:85.
U15, lányok: VSK Csíkszereda – Olimpia Bukarest 31:66; VSK – ISK Târgoviște 41:25; VSK – ISK Gyergyószentmiklós 57:27; Târgoviște – ISK Gyergyó 43:52; ISK Gyergyó – Olimpia Bukarest 26:103. Fiúk: Sto-Mart Iași – ISK Gyergyószentmiklós 68:53; CS Otopeni – ISK Gyergyó 77:23; ISK Gyergyó – VSK Râmnicu Sărat 47:50.
U18, lányok: VSK Csíkszereda – Brașovia Brassó 35:43; VSK – CSU Brassó 34:47; VSK – ISK Nagyszeben 39:86.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek