Négy érem Szörényvárról

Országos döntőben szerepeltek

23

Egy arany-, két ezüst- és három bronzérem volt a csíki cselgáncsozók jutalma a hétvégén Szörényváron (Drobeta Turnu Severin) megrendezett országos egyéni U21-es döntőn. A lányok két, míg a fiúk is két érmet hoztak el.

Szörényvár adott otthont hétvégén a cselgáncsozók U21-es egyéni országos döntőjének, ahol több csíki sportoló is tatamira állt.
Az ISK Szenttamás edzője, Dánél Szabolcs által felkészített lányok közül Kosza Hanna (78 kg) az aranyérmet szerezte meg, míg Bács Dóra (70 kg) bronzérmes lett. Utóbbi a második körben kikapott Damaris Funeczantól, ám a vigaszágon nem talált legyőzőre, és minden ellenfelén könnyedén jutott túl, elérve a dobogó harmadik fokát.
A fiúknál Albu Botond kíséretében a 60 kilogrammosok súlycsoportjában Radvánszki Szilárd (VSK Csíkszereda), a 66 kilósok között Radvánszki Ádám (VSK Csíkszereda), illetve a 73 kilogrammosok között Dávid László (Csíkszeredai Sportklub) vett részt a versenyen. Dávid László, illetve Radvánszki Ádám ezüstérmet szerzett. Előbbi a Nagyváradi LPS-t erősítő Adrian Olarutól, míg utóbbi a Focșani ISK-nak versenyző Mircea Tomescutól szenvedett vereséget. Radvánszki Szilárd viszont az ötödik helyen zárt. Ő a harmadik selejtezőkörben (negyeddöntő) a végső győztes Laris Borstól kapott ki, hogy majd a vigaszágon a bronzcsatában maradjon alul egy szoros küzdelemben.
A fiúk versenyén Orbán Lehel is tatamira kellett volna álljon, aki hetekkel korábban a felnőttek, illetve az U23-asok mezőnyében is aranyérmet szerzett, ám egy olaszországi versenyen elszenvedett könyöksérülés miatt nem tudott ott lenni.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek