Négy első hely a csíkiaknak

109

Belgrád adott otthont az elmúlt hétvégén a veterán atléták terem Balkán-bajnokságának. A megmérettetésen összesen ötszáz sportoló vett részt, a csíkszeredai Kárpátok SK-t négy atléta képviselte a megmérettetésen. Egy Balkán-bajnoki rekorddal és hat dobogós hellyel tértek haza a csíkiak.

Făcăoaru Mioara, Ion Marian és Csiszér Csongor a belgrádi viadalon

Belgrádban tartották az idei veterán atléták terem Balkán-bajnokságát, amelyen a házigazdákon kívül horvát, szlovén, macedón, bosnyák, albán, görög, török, bolgár, romániai és moldáv sportolók vettek részt. Az ötszázfős mezőnynek tagja volt a Csíkszeredai Kárpátok SK ötfős küldöttsége is, a megyeszékhelyi sportolók négy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. A csíki sportolók a 3000 méteres gyaloglásban jeleskedtek, mind a négy aranyérem ebben a számban született.
A legkimagaslóbb eredményt Făcăoaru Mioara érte el, aki a 45 éves nők korosztályában Balkán-bajnoki rekorddal nyerte meg a gyalogló számot, ugyanakkor a harmadik helyen zárt a Balkán-staféták számában. Sándor István is két dobogós hellyel zárta a megmérettetést, a 85 éves férfiak kategóriájában megnyerte a 3000 méteres gyaloglást, a 60 méteres síkfutásban pedig a második lett.
Iosub Gabriela a 70 éves nők, míg a ploiești-i, de a Kárpátok SK-nál leigazolt Ion Marian az 50 éves férfiak korcsoportjában lett első a gyalogló számban, Csiszér Csongor a 45 éves férfiak kategóriájában a 3000 méteres síkfutásban a hatodik, az 1500 méteres síkfutásban pedig a hetedik helyen zárt.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe március 14-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek