Négy dobogós hely

Déván versenyeztek

26

Amatőrök és profik számára tartott szombaton és vasárnap kerékpáros versenyt a dévai Făerag SK. A viadalon a Team Novak két, a Novak Cycling Academy egy sportolóval vett részt, akik egy kategóriagyőzelemmel és még három dobogós helyezéssel tértek haza.

Nicolae Tanovitchii (előtérben) és Balázsi Lóránt (jobbról) szállították a dobogós helyeket

Szombaton és vasárnap hatodik alkalommal tartották meg a Déva Kerékpáros Körversenyt, amelyet a helyi Făerag SK szervezett amatőrök és profik számára. Noha előzetesen a két csíkszeredai kerékpárcsapatból többen is neveztek, végül csak hárman utaztak el a Hunyad megyei viadalra, ám ők összesen négy dobogós helyezéssel tértek haza. A viadal egyébként a Románia-kupa második fordulójának is számított.
Szombaton az egyéni időfutamokat tartották, az Elite kategóriában a 3,7 km-es pályát a Team Novak sportolója, Nicolae Tanovitchii teljesítette. Az U23-as kategóriában szintén a Team Novak sportolója, Balázsi Lóránt a második helyen zárt, míg a kadét kategóriában Bodor Csongor, a Novák Cycling Academy kerékpárosa a hatodik helyen zárt.
Vasárnap a Déva utcáin és környékén kialakított pályán a 127 kilométeres mezőnyversenyre kerül sor, a szervezők egy elég nehéz, nagyon meredek útszaka­szokkal tarkított pályát választottak. Team Novák két sportolója a második nap is hozta remek formáját, Tanovitchii az Elite, Balázsi az U23-as kategóriában végzett a harmadik helyen.
A hétvégén újabb versenyeken vesznek részt a csíki csapatok, a Novak Cycling Academy sportolói Konstancán az ifjúsági és kadét versenyzőknek kiírt Románia-kupa második futamán indulnak a Dobrudzsa Körversenyen, míg a gyerekek a Fekete-tenger-kupán állnak rajthoz, amely számukra is Románia-kupa-futam.
A Team Novak Magyarországon a Visegrád4 Kerékpáros Körversenyen áll rajthoz, az egynapos viadal hossza 168,7 kilométer. A csíkiak erős mezőnnyel versenyeznek majd, hiszen huszonnyolc gárda nevezett, amelyből egy pro-kontinentális, tíz kontinentális és egy válogatott. A versenyen a magyar csapatok mellett lengyel, olasz, osztrák, cseh, szlovák és szerb gárdák vesznek részt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.