2020, december 1, kedd.
custom_html_banner1

Hirdetés

Négy csíki lett Európa-bajnok

Maros megyében tartották az elmúlt héten a multisport Európa-bajnokságot. A kontinensviadalt hat sportágban rendezték, az Európa-bajnokságon harminc országból mintegy háromezren vettek részt. A csíkszeredai sportolók közül négyen is Európa-bajnoki címet szereztek.

Erőss Hanna (balról a dobogón) duatlonban második, aquatlonban pedig első lett

Maros megye adott otthont a 2019-es multi­sport Európa-bajnokságnak, a kilencnapos kontinensviadalon hat sportágban rendeztek versenyeket, harminc országból mintegy háromezer sportoló állt rajthoz. A csíki sportolók is remekül szerepeltek, négyen szereztek kategóriaelsőséget és lettek Európa-bajnokok.
A VSK Csíkszeredát Erőss Han­na, Balog Henrietta és Tran­da­fir Norbert képviselte, a megyeszékhelyről Tamirjan Róbert is elindult a kontinensviadalon.
Erőss Hanna három versenyszámban indult, duatlonban (szaladás és kerékpározás) korosztályában a második helyen zárt, aquatlonban (úszás és szaladás) megnyerte a versenyt, míg éjszakai úszásban a 16–19 évesek korcsoportjában a negyedik helyen zárt. – A tavaszi országos bajnokságon Hanna megmutatta, hogy duatlonban és úszásban is remekül tud teljesíteni, a multisport Európa-bajnokságon helyezései ezt igazolták is. Mi több, Hanna időeredményei a tavasztól javultak, így várható volt a két dobogós hely, az éjszakai úszásban pedig a tőle idősebbekkel versenyzett, a negyedik hely pedig kimagasló – nyilatkozta lapunknak a sportoló edzője, Trandafir Norbert.
Balog Henrietta is Európa-bajnoki címmel tért haza Marosvásárhelyről, a VSK Csíkszereda sportolója a 16–19 évesek korosztályában az éjszakai úszást nyerte meg, aquatlonban pedig korcsoportjában a tizenegyedik helyen zárt.

Tamirjan Róbert cross duatlonban a parasportolók között megnyerte a kontinensviadalt

Trandafir Norbert a 30 év fölöttiek között az éjszakai úszásban nem talált legyőzőre, így ő is kontinensbajnoki címmel térhetett haza. – Úgy érzem, a VSK Csíkszereda sportolói – közöttük én is – jól teljesítettek a kontinensviadalon. Hanna, Henrietta és én is Európa-bajnoki címet szereztünk, így elégedett lehetek az elért eredményekkel. A lányok bebizonyították, nemcsak úszásban teljesítenek jól az elmúlt időszakban, hanem szaladásban, kerékpározásban is helytállnak, noha az úszás a fő sporttevékenységük – nyilatkozta lapunknak Trandafir Norbert.
Tamirjan Róbert cross duat­lonban (terepkerékpározás és sza­ladás) állt rajthoz a multisport Eu­ró­pa-bajnokságon, a futamot Szo­vá­ta környékén tartották. A csíki sportoló szerint a szaladásra kijelölt pálya nagyon technikás volt, a kerékpárospálya többek között tartalmazott egy hosszú, egy kilométeres meredek emelkedőt is. A pályát többnyire sütötte a nap, az elmúlt heti forróság miatt a napon akár negyven Celsius-fokot is elérte a hőmérséklet, így a terep mellett az időjárás is nehézséget okozott a sportolóknak. Ez viszont nem jelentett akadályt Tamirjan Róbertnek, aki a parasportolók között az első helyen zárta a cross duatlont és Európa-bajnok lett.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb