Négy csíki érem

Nagybányán úsztak

111

Négy csíkszeredai úszó vett részt az elmúlt hétvégén Nagybányán tartott Tyr-Flykick-kupán. A több mint kétszáz sportolót felvonultató országos versenyen a VSK Csíkszereda úszói két ezüst- és két bronzéremmel tértek haza.

Hat és tizenhat év közötti sportolók számára tartottak országos úszóversenyt Nagybányán az elmúlt hétvégén. A tizedik Tyr-Flykick-kupán az országból húsz úszóklubtól több mint kétszázan vettek részt, a VSK Csíkszereda négy sportolóval volt jelen a rangos eseményen.
A csíkiak számára nagyon jól sikerült a nagybányai verseny, hiszen a négytagú csapat – Erőss Nóra, Erőss Hanna, Bajkó Zalán, Farkas Dániel Márk – azon túl, hogy négy érmet szerzett, azokon a távokon, amelyeken indultak, sikerült időeredményeiken javítaniuk. A négy dobogós hely mellett ugyanakkor több távon és úszásnemben is az első öt között zártak a csíki sportolók.
A 10 éves fiúk között Farkas Dániel Márk a 100 méteres hátúszásban a harmadik lett, 50 méteres pillangóúszásban a negyedik helyen zárt, míg az 50 méteres hátúszást és az 50 méteres gyorsúszást az ötödik helyen fejezte be.
A 13 éves fiúk között Bajkó Zalán 200 méteres gyorsúszásban a negyedik, 200 méteres hátúszásban pedig az ötödik lett. A 13 éves lányok között Erőss Nóra három érmet is szerzett mellúszásban, a VSK sportolója a 200 és az 50 méteres távon a második, 100 méteren pedig a harmadik helyen ért célba.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.