Négy csíki bajnokesélyes

Az utolsó fordulóra készülnek

54

Egy forduló, azaz két futam van hátra az országos motocross bajnokságból, az elsőségekért minden kategóriában nyílt még a harc. Három kategóriában harcolnak a bajnoki címért a csíki pilóták, mi több, az amatőröknél az MX2-ben két csíkszeredai áll az élen. Másfél hét múlva Ciolpani-ban zárul a pontvadászat.

Csupán egy forduló, azaz két futam van hátra az idei országos motocross-baj­nok­ság­ból, három csíkszeredai és egy székelyudvarhelyi pedig továbbra is versenyben van az elsőségért. Az utolsó előtti fordulóban, amelynek Nyárádtő adott otthont mindhárman dobogón zártak, az utolsó fordulót október első hétvégéjén Ciolpani-ban tartják.
A juniorok MX2 kategóriájában Erőss Koppány 150 ponttal vezeti a bajnokságot, kihívója, Harbeanu Denis 124 ponttal a második, a csíki pilótának a két ciolpani-i futamon elég egy győzelem az újabb bajnoki címhez.
A székelyudvarhelyi Balázs István az MX2 kategóriában minden futamon a második helyen zárt, 132 ponttal jelenleg a második helyen áll a 150 pontos Tompa Róbert Krisztián mögött. A székelyudvarhelyi pilótának nem elég a két siker az utolsó futamokon a bajnoki címhez, ugyanis ahhoz arra is szüksége lenne, hogy az éllovas sepsiszentgyörgyi pilóta ne szerezzen 30 pontnál többet.
Csíkszeredai harc folyik az elsőségért az amatőrök MX2 kategóriájában. Okos Zsolt két futamot nyert Nyárádtőn, Kinda Géza pedig a második lett mindkét alkalommal, a két pilótát mindössze hat pont választja el egymástól. Okosnak négy győzelme, egy második és egy harmadik helyezése van, míg Kindának kétszer nyert futamot, háromszor a második és egyszer a harmadik helyen zárt.
A csíki motorosok közül Becze Csillag Vince a junior II-esek 50 cm3-es kategóriájában 94 ponttal a hatodik helyről várja az utolsó fordulót, míg Erőss Kund a 85 cm3-es géposztályban 32. ponttal a 11. helyen áll.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek