Négy csíki a dobogón

Folytatódott a Románia-kupa

427

A marosvásárhelyi Transilvania Motor Ring adott otthont vasárnap a kerékpárosok Románia-kupa-küzdelmeinek, a gyerekek a harmadik, míg az ifjúságiak a negyedik fordulót teljesítették. A csíkszeredai Novák Cycling Academy sportolói közül négyen végeztek dobogós helyen, ketten pedig győztesként tértek haza.

Novák Edvárd szoros küzdelemben nyerte meg a kadétok versenyét Fotó: NCA

Amarosvásárhelyi Transil­va­nia Motor Ringen tartották vasárnap a gyerek, kadét és ifjúsági kerékpárosok Románia-kupa újabb fordulóját. Az ifjúságiak a negyedik, a gyerekek pedig a harmadik fordulót teljesítették. A csíkszeredai Novák Cycling Academy (NCA) hét sportolóval vett részt a viadalon, közülük négyen tértek haza dobogós helyezéssel.
A gyerek A kategóriában végig szoros volt a hétkörös verseny, végül az utolsó kör döntött a végeredményről: Novák Edmondnak sikerült megszöknie a társaktól, így nyolc másodperces előnnyel ért célba. A csíki sportolót csapattársa, Nyulas-Petres Norbert követte, aki azonos idővel ért célba, mint Jason Bos, ám a célfotó alapján a NCA sportolója milliméterekkel ugyan, de megelőzte versenytársát.
A kadét korosztályban nyolcan hajtottak végig a győzelemért, a nyolckörös verseny során alig volt több egy másodpercnél a különbség a leggyorsabb és a nyolcadik között. Végül célfotó döntött az első és a harmadik helyezésért is, a győzelmet Novák Edvárd szerezte meg, de a NCA két másik sportolója is remekül helytállt a futamon.
Az ifjúságiak húsz kört teljesítettek a versenypályán, a mezőnyből hárman harcoltak végig a győzelemért. Akárcsak az A és kadét kategóriában, itt is a véghajrá döntött, Bodor Csongor-Imre pedig egy másodperccel maradt el a sikertől és a második helyen zárt.

Eredmények
D1 kategória: fiúk: 1. Andrei-Ianis Cioaca, 2. Flavius Pavel Enescu, 3. Fetin Yasin Geambulat; lányok: 1. Livia-Elena Neagu, 2. Alessandra Belu.
D2 kategória: 1. Pirlici Dimitrie.
C kategória: fiúk: 1. Stefan-Alexandru Leu, 2. Matei-Constantin Cucu, 3. Radu-Stefan Tudoran; lányok: 1. Andra-Maria Racolta, 2. Ioana-Ana Maria Patrascu, 3. Brigitte Belu.
B kategória: fiúk: 1. Rares-Stefan Iacob, 2. Matei-Gabriel Butuc, 3. Mihai-Bogdan Brinza; lányok: 1. Ioana-Alexia Voicu, 2. Antonia-Maria Zikeli, 3. Daria-Teodora Gheorghe.
A kategória: fiúk: 1. Novák Edmond, 2. Nyulas-Petres Norbert, 3. Jason Bos; lányok: 1. Iuliana-Alexandra Cioclu, 2. Ion Ilona-Ana, 3. Ana-Elena Gheorghe.
Kadétok: fiúk: 1. Novák Edvárd, 2. Alexandru-Andrei Iacob, 3. Marius-Ionel Staicu, …5. Szász Ferenc-Dávid, 6. Török János, …10. Császár Tamás; lányok: 1. Deniosa Toader.
Ifjúságiak: 1. David-Adrian Urs, 2. Bodor Csongor-Imre, 3. Vasile-Gabriel Silaghi.
Következik a bajnokság
Nem sok pihenőre lesz lehetőségük a csíki ifjúsági kerékpárosoknak, hiszen tíz nap múlva az országúti szakágban tartják meg az országos bajnokságot. A pontvadászatnak Csíkszereda és környéke ad otthont, így a Novák Cycling Academy sportolói gyakorlatilag a kijelölt pályákon készülhetnek a pontvadászatra.
Szombaton, augusztus 24-én az egyéni időfutamokat tartják a Csíkszereda – Csíkszentlélek – Csíkbánkfalva útvonalon, a gyerek D2 kategória sportolói 1, a D1-esek 2, a C kategória 4, a B kategória 9, az A kategória 12 kilométert teljesítenek majd.
Egy nappal később, augusztus 25-én, vasárnap a mezőnyversenyt tartják, amely során a D2 kategória 3, a D1 kategória 4, a C kategória 6, a B kategória 19, míg az A kategória 38 kilométert teljesít majd. A B, a C és a D kategóriás sportolók Csíkszereda és Csíkbánkfalva között versenyeznek, míg az A kategória számára a Csíkszereda – Csíkbánkfalva – Csíkszentmárton – Akó-kapu – Csíkbánkfalva – Csíkszereda útvonalon zajlik majd a viadal.
Az országos pontvadászattal egyszerre zajlik majd a kadétok és ifjúságiak számára kiírt Junior-kupa is.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek