Négy a bővített keretben

Az udvarhelyiek közül Szőcs László ott volt a selejtezőt sikeresen megvívó válogatottban is
91

Szlovénia fővárosa, Ljubljana ad otthont a jövő évi teremlabdarúgó Európa-bajnokságnak, amelyre kivívta a szereplési jogot a romániai válogatott is. Robert Lupu szövetségi kapitány kihirdette 24 fős bővített keretét, amelyben az FK Szé­kelyudvarhely négy játékosai is behívót kapott.

Az udvarhelyiek közül Szőcs László ott volt a selejtezőt sikeresen megvívó válogatottban is

Huszonnégy játékossal kezdi meg a felkészülést a jövő évben Ljubljanában sorra kerülő teremlabdarúgó Európa-bajnokságra a romániai válogatott. A január 30. és február 10. között sorra kerülő kontinenstornára a román válogatott szövetségi kapitánya már kihirdette bővített keretét, amelyben az FK Székelyudvarhely négy – Andrei Grigoras, Szőcs László, Mánya Szabolcs és Biró Attila – sportolója kapott behívót. A válogatott gerincét a bajnokság négy – Déva, Temesvár, Székelyudvarhely, Ga­lac – nagy csapata adja, míg két sportolót ad a Caălărași, egyet a Iași és egyet a máltai Luxol.
A kontinenstornára a szövetségi kapitány a meghirdetett bő keretből csak 14 sportolót vihet el, amelynek szűkítése a közös edzőtábor, illetve felkészülési meccsek után történik meg. A keret a tervek szerint január 15-én ül össze, majd 20–21-én két felkészülési meccset játszanak a moldáv válogatottal, hogy 28-án elutazzanak a szlovén fővárosba.
A román válogatott a C csoportba kapott besorolást Portugália és Ukrajna mellett. A négy hármas csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kiesési szakaszba, azaz a negyeddöntőbe.

Gólaránnyal hatodikok
Csütörtök este véget ért az „őszi” idény a teremlabdarúgó első ligában, de öt mérkőzést már a „tavasziból” is letudtak a felek. Ti­zennégy fordulót követően három csoportra lehet osztani a mezőnyt. Az elsőbe tartozik a Déva, a Székelyudvarhely, a Temesvár, illetve a Galac. A másodikba a Călărași, az újonc Csíkszeredai Im­perial Wet és a Iași, míg az alsóházhoz a Resicabánya, a Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely tartozik. Mint ismert, az alapszakaszt követően kétfelé válik a mezőny. Az első hat a felsőházi rájátszásban, míg a további négy alakulat az alsóháziba fog játszani. A csíki csapat célja az első hatba kerülés, amely 14 forduló után megvan, miután a kedvezőbb gólaránynak köszönhetően a 6. helyen tanyáznak, de ezt borzasztóan nehéz lesz megtartani.
A csíki alakulatnak ugyanis jóval nehezebb meccsei vannak hátra, mint a közvetlen riválisoknak. Az Imperial Wet jövő évben Resicabányával (idegenben), Székelyudvarhellyel (itthon), Temesvárral (idegenben), majd Marosvásárhellyel (itthon) kell megküzdjön. A Iași-nak meccsei vannak Marosvásárhellyel, Călărași-val, Sepsiszentgyörggyel, illetve Resi­cabányával, míg a Călărași-nak Galaccal, Iași-val, Resicabányával és Székelyudvarhellyel.
Az FK Székelyudvarhely a 14. fordulót követően a második helyen áll 35 egységgel, eggyel lemaradva a címvédő Déva mögött. A Jakab Zoltán által irányított alakulat célja az idei idényben a döntőben való részvétel, és eddig hozzák is az ehhez fűzött reményeket.
Az őszi idényből egy meccs – Temesvár – Galac – elmaradt, amely változtathatja az első három helyezett kilétét. A találkozót már kétszer újraprogramálták, ám egyszer a hazaiak, majd másodjára a vendégek miatt maradt az el. A szakszövetség még nem hozott határozatot ezzel kapcsolatosan, de kevés az esély arra, hogy február előtt a találkozót megrendezzék.

[box type=”shadow” ]A válogatott bővített kerete

Kapusok: Vlad Iancu (Temesvári Informatica), Petrișor Tonița (Dévai Autobergamo), Andrei Grigoraș (Székelyudvarhelyi FK), Andrei Moldoveanu (Dunărea Călărași). Mezőnyjátékosok: Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Csoma Alpár, Florin Ignat (mind Dévai Autobergamo), Savio Valadares, Felipe Oliveira, Robert Lupu (mind Temesvári Informatica), Szőcs László, Mánya Szabolcs, Biró Attila (mind Székelyudvarhelyi FK), Octavian Cireș, Andrei Crăciun, Viorel Cojoc, Bogdan Covaci (mind Galaci United), Liviu Ruxandri (CSMS Iași), Emil Răducu (Luxol – Málta), Marinică Plugaru (Dunărea Călărași).
Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Az Eb csoportbeosztása: A csoport: Szlovénia, Olaszország, Szerbia; B csoport: Oroszország, Kazahsztán, Lengyelország; C csoport: Portugália, Ukrajna, Románia; D csoport: Spanyolország, Azerbajdzsán, Franciaország.[/box]

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.