Ne feledkezzünk meg nemzeti ünnepünkről!: Egyénileg bárki koszorúzhat

24

A betiltások miatt, ha egységesen nem is, de március 15-én egyénileg bárki elhelyezheti ko­szorúját, virágját a székely­ud­var­helyi Vasszékely-szobornál – tanácsolja a Székely Nemzeti Tanács udvarhelyszéki szervezete nevében Biró Edit elnök.

A Balázs Ferenc Vegyes Kar tagjai helyeztek el koszorúkat a Vasszékely-szobornál                            Fotó: Facebook

Nemzeti ünnepünkön a megemlékezést nem tiltották meg a hatóságok, de nem tehetünk egyebet, mint betartjuk a szabályokat, nehogy kárt okozzunk magunknak és embertársainknak. A Székely Nemzeti Tanács székelyudvarhelyi szer­vezete nevében fordulok mindenkihez, akik március 15-én eddig is koszorút helyeztek el a Vas­székely-szobornál, hogy most is tegyék meg. Nem szervezetten, zenei kísérettel, hanem csendben, feltűnés nélkül. Intézmények, egyházak, pártok hajtsanak fejet méltósággal, bizonyítva összetartozásunkat, őseik iránti tiszteletüket. Mutassuk meg, hogy úgy is tudunk ünnepelni, amikor csak az ügyre figyelünk és gondolatban együtt vagyunk tizenötmillió emlékező magyar nemzettársunkkal. Felkérjük a város lakosságát, hogy egy szál virággal rója le tiszteletét a magyar szabadságharc áldozatai és a székely mártírok emléke előtt – kérte közleményében Biró Edith, aki hozzátette: Székelyföldért megmozgatják Európát, ezért vasárnap aláírást is gyűjtenek a Patkóban 10 és 15 óra között az SZNT polgári kezdeményezése ügyéért: egymillió aláírás szükséges a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek