Narancssárga viharriasztás vasárnap hajnalig

114

Másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki felhőszakadásokra és szélviharokra szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A riadó vasárnap hajnalig érvényes 31 megyében.

Kép forrása: penzcentrum.hu

A meteorológusok frissítették ugyanakkor az egy nappal korábban kiadott elsőfokú, rossz időre vonatkozó riasztást is, meghosszabbítva azt kedd reggelig.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton délután és a szombatról vasárnapra virradó éjszaka első felében Erdélyben, Moldvában, Máramarosban, a Körösök-vidékének északi részében, helyenként Havasalföldön és a hegyvidéken felhőszakadásokra, szélviharokra kell számítani. A széllökések meghaladhatják a 70-80 km/órás sebességet, és nagyobb méretű jégesőre is számítani lehet. A viharokat gyakori villámlások kísérik.
A csapadék mennyisége meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50-80 litert is.

A másodfokú riadó szombaton délután 3 órától vasárnap hajnali 2 óráig érvényes.
Szombaton 11 órától kedden 10 óráig az ország dél-keleti és nyugati részének 15 megyéjében fokozott lesz a légköri instabilitás: gyakori villámlások által kísért felhőszakadásokra, jégesőre és szélviharokra kell számítani. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-60 litert is négyzetméterenként.
A fokozott légköri instabilitás jövő héten is kitart az ország legnagyobb részében.

                                                                                           Forrás: AGERPRES

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.