Naprakészre szabott projektértékek

Csíkszeredai városi tanácsülés

52

Uniós pályázatokban kedvezményezett épületek hőszigetelésének megvalósíthatósági tanulmányait módosították Csík­szereda önkormányzatának tegnapi ülésén, továbbá néhány adóügyi intézkedést hagytak jóvá a városatyák. Az interpellációk napirendi pontja tartogatta a legtöbb izgalmat.

Szavaz a testület. Kérdések és interpellációk sora Fotó: László F. Csaba

A napirendi pontok fele tömbházak és tanintézetek hőszigetelésével volt kapcsolatos, ezek mellett programtámogatásokról, bizonyos szervezetek ingatlanadó-mentesítéséről döntöttek a városatyák. Jóváhagyták ugyanakkor a Vadász utcai, 1969-ben épült, de 2000 óta nem használt kazánháznak a városi közvagyonból a megyei közvagyonba való átadását. A 215 négyzetméteres épületet és annak 246 négyzetméteres udvarát a megyei tanács igényelte megyei utak karbantartására használt berendezések, valamint forgalombiztonsági elemek tárolására, újjáépítés esetén pedig alárendelt intézményei archívumai helyszínének.
A kérdések és interpellációk sorában elsőként Tőke Ervin EMNP-s képviselő szólalt fel. Javasolta, hogy a városvezetés lehetőleg hangolja össze a garázsbontást a tavaszi nagytakarítással, felhívta a figyelmet arra, hogy egyes toronyblokkok fedett balkonjairól hófogó hiányában nagy tömbökben zúdul alá a hó a járdára, és zsögödi utcák aszfaltozását ajánlotta a majdani beruházási lista véglegesítésén dolgozók figyelmébe.
Márk Dezső ugyancsak EMNP-s képviselő a garázsbontások kapcsán azt a lakossági igényt tolmácsolta, miszerint az érintett lakóközösségek kerékpártározót szeretnének a garázsok „helyett”. Szőke Domokos alpolgármester rámutatott: ennek megvalósítását vagy lakossági összefogással érhetik el (példaként a „Pengeblokk” mögötti zárt tározót említette), vagy pedig lakónegyed-felújításkor a projektbe foglalva eszközölhető. Az EMNP-s képviselő rákérdezett arra is, hogy a Ráduly Róbert Kálmánra – a zászlóper során – kivetett pénzbírság kapcsán indult-e közösségi gyűjtés, mert ő maga is hozzájárulna az összepótoláshoz. Füleki Zoltán közölte: az ügyben rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtottak be, tehát még nincs lezárva a jogi folyamat.
Az EMNP harmadik képviselője, Szabó-Soós Klára felszólalásában az újszülöttek születési anyakönyvi kivonatának a kézbesítését sürgette. Mint fogalmazott: állampolgári jogot vonnak meg a kisbabáktól, amíg nem bocsátják ki a szóban forgó okiratokat. Wohlfart Rudolf jegyző nyomatékosította: a törvény által meghatározott határidőn jóval belül bocsátják ki az iratokat.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek